15-06-08

Emilie, Deel 10

Ze liep voor me in de smalle treingang. Ze stopte even, keek vluchtig achterom. Ze glimlachte eventjes. Ze draaide haar weer, maar stak haar rechterarm zoekend achteruit. Haar hand zocht de mijne. Ik nam de hare zachtjes. Ondertussen waren de meeste mensen al uit de trein, druk hun relaas aan het vertellen aan hun gezin en familie.

Net voor we de treincoupé verlieten, draaide Emilie haar om en keek mij recht in de ogen. Haar glimlach was verdwenen. Ze pakte mijn andere hand ook vast.

'Tom, ...' zei ze. Haar stem stokte. Ze beet op haar lip en keek naar de grond.

Ik wist wat komen zou. Het kon ook niet anders. Het was veel te mooi om waar te zijn. Mensen als ik worden niet gelukkig. Zo'n dingen gebeuren alleen in films, en bij andere mensen. Niet bij mij. ik zal altijd het jongetje zijn dat aan de vitrine mag staan kijken, maar die nooit de winkel binnen mag. heel, heel even had ik mogen proeven van hoe het is. Heel even maar. Enkele uren maar, in een tijdspanne van ruim 27 jaar. Moest ik het echt hiermee stellen? Was dit de beloning dan? De turbine in mijn hoofd begon stilaan weer te draaien. Ze kwam op toerental, vergezeld van het bijbehorende gefluit. En dit terwijl ik nog in de trein stond, nog bij haar was, zelfs nog lichamelijk contact met haar had.

Ik bleef staan, bleef naar haar kijken. Van de innerlijke storm die in mij begon te woeden was uiterlijk weer niks te merken. het was toch haar schuld niet? Nee, natuurlijk was het haar schuld niet. Het was gewoon mijn leven, zoals het altijd al is geweest. Mijn leven zoals het altijd zou zijn. Iets waar ik me eigenlijk al lang had bij neergelegd, maar me tegelijk ook niet bij neerleggen wou. Maar wat moest ik dan doen? Ik heb toch geen andere keuze dan vol te blijven houden?

 Ze keek op, haar ogen groot en waterachtig. Ik knikte zachtjes van ja. Ze begreep dat ik haar begreep. Ze liet mijn handen los, veegde even haar ogen uit. Heel vluchtig kuste ze me op de mond. Een halve seconde keek ze mij nog aan.

'Kom je nog of blijf je hier kamperen?' klonk het plots van achter haar. Een ruwe jonge kerel kwam de coupé binnengedenderd. Hij greep haar bij de arm en rukte haar ruw mee. Hij schonk zelfs geen aandacht aan mij.

'Godverdomme, ik moet morgen wel gaan werken. Het is al erg genoeg dat ik je hier een gat in de nacht moet komen halen en dan ga je hier nog wat staan treuzelen ook!'

Typisch, dacht ik. Haar vriend bleek een lul eerste klas te zijn. En dat in een tweede klasse coupé. Ik glimlachte zacht bij het besef dat de realiteit soms zo ironisch kon zijn. Ik stapte van de trein, en zag in de verte dat Emilie nog even achterom keek terwijl haar vriend heftig gesticulerend er naast liep. Ik bleef even staan en keek haar na. Mijn hart brak. Daar, op die treinbedding, in de koude en het licht van enkele spots brak mijn hart.

Ik stapte richting mijn ouders die stonden te wachten. Op de vraag of ik blij was dat ik eindelijk uit de trein was, zei ik ja. Ik heb nog nooit zo gelogen in mijn leven als toen.

 groet,

Tom  

 

18:41 Gepost door Tom in Emilie | Permalink | Commentaren (15) | Tags: emilie |  Facebook |

Commentaren

En waaruit leid je dan eigenlijk af dat het vriendje een eerste klas lul was (in tweede klasse)? :-)

Trits,
heden op XTC
Tkan ni altijd tzelfde zijn eh

Gepost door: Trits | 15-06-08

because I say so Trits :p

*preparing my spoon and my shot of heroine :D

Gepost door: Tom | 15-06-08

Neen, maar serieus... ik wil maar zeggen: iedereen is wel eens slechtgezind, weet je. En zoals ik op je vorige (allez, 2 terug) blog al reageerde (op de vorige reageerde ik niet, want ik luister nog steeds enkel naar Stubru op vrijdagavond): je weet nooit wat er zich afspeelt tussen gesloten deuren, toch? En meer, vrouwen moeten niet op handen en voeten gedragen worden. We zijn niet van porselein en als meneer slechtgezind is moeten we daar af en toe ook eens tegenkunnen (hetzelfde geldt trouwens omgekeerd: als wij vrouwen slechtgeluimd zijn, zal het vriendje daar ook wel zijn peren mee afzien). Nem :-) En verder: ervaring leerde me ondertussen twee belangrijke relatiepunten over de 'brave jongens':

1. ze zijn niet zo braaf of niet zo de ideale schoonzoon als je denkt
2. of ze zijn dat wel, en kweken door hun brave en veeeel te begrijpende manier van reageren de reinste bitch in hun madam

Neenee, geef mij maar een direct lawaai ;-)

Het Orakel heeft gesproken.

ps: Heroïne, das voor morgen.

Gepost door: Trits | 15-06-08

lol Trits :p

Misschien moet je ook eens de andere delen lezen van Emilie :) Echt veel hoef je er niet achter te zoeken, maar ik heb een heel specifieke reden om te schrijven wat ik schrijf. Ooit leg ik die reden misschien nog wel eens uit, maar misschien ook niet.

Tot zover blijf ik in ieder geval verder schrijven aan Emilie. Er is zelfs al sprake van lichte fan-vorming ondertussen, en dat streelt mijn ego ergens wel :D

groet,
Tom

Gepost door: Tom | 15-06-08

jama, ik vroeg toch net die specifieke redenen?
(zie comment 1)
maar ik begrijp de subtiele hint en wacht gespannen verder op meer Emilie-verhalen. Emilie was trouwens een (blond) meisje van bij mij in de KUL-klas uit W-Vl :-D

Lap, van XTC word je sarcastisch, man ;-)

Gepost door: Trits | 15-06-08

Alleuj, als ik uren vastzat in een trein hoop ik toch ook dat m'n toekomstig vriendje me met bloemen, bonbons, een knuffelbeer, een grote glimlach en stevige knuffelarmen staat op te wachten hoor :)

En dus gaat Emilie het nu snel uitmaken met haar dictator om dan met haar engelenvleugels naar Tom te vliegen die van zotheid door het gemis in een dwangbuis gestoken is, ofzo?

*spannend* :)
Ben benieuwd naar het vervolg!

groetgroet x

Gepost door: Forseti | 15-06-08

Lol, mij maakt dat allemaal niet uit hoe ze me komen ophalen van de trein. Na lang vastzitten. Alles heeft immers altijd zijn redenen ;-) Zolang ik maar snugger genoeg ben om die redenen zelf open-minded en verantwoord in te zien, denk ik dan ;-)

Ik moet misschien mijn punt iets duidelijker maken: alles is zo mooi en gedetailleerd verwoord, beleefd en doorgedacht. Vandaar dat ik een beetje struikelde over die voorlaatste snelle alinea :-) Vandaar dus de vraag :-) Zoals ik bij hppgrl bekende: als ik veel verwacht van iemand, neig ik strenger uit de hoek te komen dan bedoeld. Een beetje nuancering leek me (na het uitwerken van de XTC) dus niet misplaatst ;-) En ja hoor, ik heb ook de andere Emilie's overlezen (ha ja, op zoek naar de detailinfo alvorens er als een waar dom blonTje naar te vragen, toch? ;-)) en ook die waren schitterend!

Walhalla, komaan, ik wil weten waarom het vriendje een ass is :-D Op naar deel 11!

Gepost door: Trits | 15-06-08

uiteraard is er fan-vorming! En terecht :)
Vraag me af in welke richting het nu gaat gaan, nu het treingebeuren gedaan lijkt te zijn. Spannend! (zoals elke keer)
En wat dat eerste klas lul-zijn betreft. Een mens mag op sommige momenten al eens een snelle, al dan niet voorbarige conclusie trekken uit iemands gedrag.

Gepost door: hppgrl | 16-06-08

Precies hppgrl :D

met wat ik zie hoe hij zich gedraagt, kan ik hem onmogelijk in het hoekje 'sympathieke-gozers-waar-ik-direct-een-pint-op-café-zou-willen-drinken-of-samen-een-lijn-coke-snuiven' plaatsen. Nee, het is een lul :) Ofwel is Emilie een teef, dat kan ook nog nietwaar :) Oh, het wordt echt spannend hé :) Ik ben zelf benieuwd hoe het verder gaat :)

groet,
Tom

Gepost door: Tom | 16-06-08

weet jij nog niet hoe het gaat aflopen dan??? :((((((((((((
allez jong, tis idd Echt spannend. en ik volg emilie al van in het prille begin!
Maar volgens mij zal die kloot-van-een-lief nog een belangrijke rol gaan spelen! Ge zult zien ge zult zien

Gepost door: Maxie | 16-06-08

de lul ....

Gepost door: tilde | 18-06-08

ja seg ik begin ook wel nieuwsgierig te worden naar die lul

misschien moet ge een spin-off verhaal maken met de lul !

mihihi

Gepost door: Maxie | 18-06-08

Enig idee hoe fout en hoe vunzig je nu klinkt Maxie? :p

lol :D

Gepost door: Tom | 19-06-08

Nog steeds even mooi geschreven,,

indeed

spannéénd !

X

Gepost door: Miss S | 09-07-08

per toeval kom ik op deze blog aanwaaien, en ik heb er absoluut geen spijt van... *schrijft andere delen van emilie lezen op haar todo-lijstje*

Gepost door: Valerie | 26-10-08

De commentaren zijn gesloten.