19-06-08

True Romance *** 1/2

decoration

Film: True Romance

Regisseur: Tony Scott

scenarist: Quentin Tarantino

Cast: Christian Slater, Patricia Arquette, Dennis Hopper, Christopher Walken, Val Kilmer, Brad Pitt, Samuel L. Jackson, James Gandolfini, Gary Oldman, wijlen Chris Penn, ...

USA, 1993

Samenvatting:

Clarence (Christian Slater) heeft de liefde van zijn leven gevonden: het ex-hoertje Alabama (Patricia Arquette). Wanneer Clarence een koffer met kleren gaat ophalen bij de ex-pooier van zijn vrouw, eindigt de confrontatie tussen de twee mannen in een gigantisch vuurgevecht. Terwijl het bloed en de kogels hem om de oren vliegen, grijpt Clarence per ongeluk de verkeerde koffer. Met een gigantische partij cocaïne in hun bezit, rijden Clarence en Alabama naar Hollywood, op de hielen gezeten door de politie en door de maffia.

 Deze film uit 1993 heeft een kast om U tegen te zeggen. Het is een feit dat een hoop acteurs pas een stuk later zijn doorgebroken, maar hey... bekijk die cast toch eens! Het scenario is overduidelijk van de hand van cult-meester Quentin Tarantino. De bevreemdende confrontaties, de hilarische conversaties (Walken vs Hopper en de discussie over negers en Sicilianen), de onwaarschijnlijke vechtscènes en een apotheose waarbij de kogels je rond de oren vliegen dat het geen naam meer heeft.

Zeker een absolute aanrader, maar toch geef ik hem 'maar' 3.5/5 om de reden dat dit een soort van generale repetitie lijkt voor Tarantino. De film heeft niet zoveel scherpte als 'Resevoir Dogs' (1992) en 'Pulp Fiction' (1994) is op elk gebied nog net dat tikkeltje beter. Vergelijk het met 'Lock, stock and two smoking barrels' en 'Snatch' van Guy Ritchie: Lock, stock... is goed, heel goed, maar 'Snatch' is een nog veel beter uitgewerkte versie ervan. Of misschien ligt het toch aan het feit dat Tarantino de prent zelf niet regisseerde, alhoewel dat te betwijfelen valt.

 Toch aan te raden!

score: 3.5/5

Groet,

Tom


 

18:11 Gepost door Tom in Filmbesprekingen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Ik weet niet meer waar, maar ik heb ergens gelezen dat Tarantino het einde liever anders had gehad. Terwijl ik het nu 1 van de betere en meest memorabele scenes van de hele film vind.

Gepost door: hppgrl | 19-06-08

Ha, die heb ik gezien! Ik was in mijn jonge puberjaren dan ook een groohoote fan van Christianneke. Gelukkig kreeg ik later smaak.

Gepost door: Trits | 19-06-08

ik geef hem toch een halke meer ;) om moeilijk te doen hiih

Gepost door: Maxie | 20-06-08

ik kwam per toeval jouw kat-meisje tegen en nu weet ik wie ze is! Alexa Chung
http://www.seatwave.nl/FileStore/SEASON/IMAGE/alexa-chung_006507_1_MainPicture.jpg

http://bp3.blogger.com/_i9ze_Frdams/SFmuwk46B5I/AAAAAAAAATs/6b26msWaM_g/s1600-h/2276273073_8da7614560.jpg

Allez nu hebben we rust ;)

Gepost door: Maxie | 20-06-08

helemaal eens met de beoordeling. vind reservoir dogs en pulp fiction ook een klasse hoger/sterretje meer
have a nice weekend

Gepost door: shrink | 21-06-08

De commentaren zijn gesloten.