22-06-08

zwart-wit gestreept t-shirtje

Vrijdagavond, 20u30 ergens in een Oost-Vlaamse provinciehoofdstad.

 De rook stijgt op en zorgt voor een mist op het podium. Het applaus en geroep zwelt aan als het licht in de zaal gedimd wordt. Even later worden we toegesproken door een in een leren jek geklede man van begin de 50. Een snor, donkere bril en een gitaar zijn zijn andere kenmerken. Vergezeld van een drummer met een Quick-step petje aan en een zwarte medemens met basgitaar en belachlijk groot afro-kapsel.

"How are you peoplessssssss!", roept de zwarte.

"Welkom boerenpummels!", voegt de man in het midden met de snor er aan toe.

"Waai zaain de Clement Peerens Explosition en waai gaan ier vanavond zeurge vo wa civilisoatze..."

Gelach en gejoel en een vette gitaarintro. En zo waren we vertrokken voor een uitstekend concert, doorspekt met uitermate grappige tussenteksten, coke-snuivende drummers met Quick-step petjes, verklaringen over druggebruik die ik de laatste tijd precies nog al eens heb gehoord en briljante covers. Wat dacht je van een akoestische gitaarcountryversie van 'whole lot of Rosie' van AC/DC? Een door de molen gehaalde versie van 'The Architect' van dEUS of de onnavolgbare riff van 'Smoke on the water' van Deep Purple? Uiteraard met een massa eigen nummers die zowel grappig en steengoed zijn. Jammergenoeg hadden ze na 2 bisrondes er blijkbaar genoeg van, in tegenstelling tot het publiek. Maar hé, een afterparty met Ter Zake-presentator en nieuwsanker Lieven Verstraete is precies ook niet iets wat je dagelijks mee maakt.

Daarna met het gezelschap nog Gent centrum ingetrokken. Enige voorwaarde voor twee van die pipo's was: kunnen zitten en geen voetbal. Laat dit nogal moeilijk zijn te midden een Europees kampioenschap. Tot slot toch nog beland op het terras van 'Het bierhuis' aan de waterkant. Ondanks geen tv-schermen, wisten we na vijf minuten toch wel dat de Turken gewonnen hadden aan het aantal auto's dat wild toeterend door de straten reed. Wat later zakten we toch richting Sint-Pietersplein af. Dit om verschillende redenen: frituur Julien, de studio van één van het gezelschap en het feit dat mijn voiture daar ook ergens onder de grond stond. Wel nog even feest meegevierd met een grote bende Turken die zich op de Korenmarkt hadden verzameld. Alleen toen we zagen dat er geen bier te rapen viel en dat Bicky-burgers blijkbaar niet hallal zijn, toch maar verder getrokken.

Om maar te zeggen, het was een leuke nacht in Gent en de hamburger smaakte uitstekend! Nu mijn broer en zijn vriendin op zoek zijn om een huis te kopen, denk ik wel wie hun huidig huurcontract zal overnemen. It would be me! Rustig gelegen, uitzicht op het bos van UZ en in minder dan 5 minuten in Gent centrum. Het is wel geen loft, maar das nu toch wel het minst van mijn zorgen. En oja, dat zwart-wit gestreept t-shirtje nog... Dat had het meisje dat naast me kwam staan op het concert, aan. Oja, en ze had een zachte huid ook nog, en schattige lachkuiltjes. Damn, waarom heb ik niet eventjes tegen haar gepraat... Dommerik dat ik ben :)

 groet,

Tom

16:41 Gepost door Tom in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

je had toch minstens kunnen vragen of ze blogde... :)
grtz

Gepost door: shrink | 22-06-08

Ha, je gaat alleen wonen? Schitterend! :-D
Join the club! You're gonna love it ;-)

Gepost door: Trits | 23-06-08

@Shrink: godver, zo geniaal! Dat ik daar niet heb aan gedacht :)

@Trits: ja, wss wel. Alleen moet mijn broer eerst nog een huis vinden om hun huurcontract te kunnen overnemen hé :D Wie weet heb ik tegen dan zelf al iets anders :) Dus er staat nog geen datum op hoor :)

Gepost door: Tom | 23-06-08

heej maar dan woont je broer vlakbij frederic want die woont ook vlak bij uz gent.

OOh indd dat zou een mooie openingszin zijn: blog jij ook? En veel kans dat ze ja zegt: want half vlaanderen blogt of heeft een site. En dan kan je daar direct verder op inpikken!
geniaal shrink geniaal

volgende keer é tom ;) als ze nog eens naast jou staat

Gepost door: Maxie | 24-06-08

Geen idee Maxie, want ik weet frederic niet wonen :) Ma de kleinen woont tegen het UZ. Zijn hof en de hof van het UZ grenzen aan elkaar (ze zijn wel wat verschillend in oppervlakte :p)

En ja, ALS ze nog eens naast mij staat vraag ik het :D Kga die tip onthouden voor op Werchter :)

groet,
Tom

Gepost door: Tom | 24-06-08

Gezellig! We wonen allemaal vlakbij het UZ :-D

Bij mij helaas wel een andere stad :-(

Gepost door: Trits | 24-06-08

lol, ik woon er nog niet hé Trits! Tis gewoon iets dat precies in mijn kop komt spelen zo. Mijn broer zei zo eens: 'ja, misschien kun jij het huurcontract dan overnemen. Dan moeten we zelf niet op zoek.' En misschien heeft hij wel gelijk. En ik moet eerlijk zijn, de huurprijs is gewoon veel te laag voor wat het eigenlijk is :) Een huis met drie verdiepingen, vlakbij Gent-centrum... Misschien zoek ik nog wel een roomie (of twee). Dan is het echt bijna gratis wonen :D

Maar als het zover komt, ben je altijd welkom hoor :) (zeker als je spiegels komt kuisen enzo ;) )

groet,
Tom

Gepost door: Tom | 24-06-08

Ja amaai, als gij het niet wilt hebben, pak ik het wel :-o Of ge kunt hier komen wonen. Zeer gezellig appartementje. Veel licht. Vlakbij bos met schitterende MTB routes. En de spiegels zijn zeer proper ;-)

Gepost door: Trits | 24-06-08

Hoezo geen loft :-(
Dat maakt dat mijn plannen ook in de war geraken hé Tom!! :)

groetgroet x

Gepost door: Forseti | 25-06-08

lol ja Forseti! :o

Maar als we daar wonen, kunnen we op ons gemak verder kijken hé, tot we echt iets naar onze zin vinden :D

groet groet
Tom

Gepost door: Tom | 25-06-08

De commentaren zijn gesloten.