25-06-08

Ontboezemingen, deel 2

hoi bloggers,

 na het bespreken van mijn vrouwelijke kant, en de vrouwelijke kant die iedere vent heeft, tijd voor een andere ontboezeming. Tom houdt van bloemkool, van spruitjes en van cinemazetels. Alsook van bepaalde meisjes in zwart-witte t-shirtjes op bepaalde concerten in een bepaalde zaal in een bepaalde provinciehoofdstad tussen Brugge en Antwerpen, Carlsberg, Alfa Romeo en het meeste andere Italiaanse spul en frietjes van de frituur.

Maar Tom houdt niet van baby's. 'Wat, niet van baby's? Hoe harteloos!' Nee hoor. Hoe logisch. Ik geef toe, houden van je eigen baby of van de baby van je eigen kinderen, dat kan ik nog verstaan. Maar van andere baby's? Neu, echt niet. Laat ons eerlijk zijn, wat valt er te houden aan baby's, en vooral, waarom is al die aandacht nodig?

 Het begint al bij het uitzicht. Hun hoofd is compleet uit proportie. (Ik durf dan soms ook wel eens spreken over dikkoppen in plaats van baby's.) Daarnaast zijn ze ook dik en is hun motoriek niet bepaald om over naar huis te schrijven, en dan druk ik mij nog zacht uit. De babytrend is de laatste jaren overigens ook terug te vinden in autoland. Denk maar aan de nieuwe Mini, de Fiat 500 en de Nissan Micra: grote ogen die je aankijken en een beetje te dik. Niks is toevallig!

Mij zul je dus met heel veel tegenzin in over een wieg zien kijken. Want dat hoort zo als je op kraambezoek gaat. Net zoals het dan hoort om iets te zeggen in de trend van: 'oooh, wat een mooi kindje' of 'hij/zij lijkt op de mama/papa'. Inderdaad, als de vader of de moeder ook de looks heeft van iemand die met een oversized hoofd net door een undersized  gat is getrokken, dan is er inderdaad iets voor te zeggen. Overigens was ik zelf natuurlijk ook een bijzonder lelijke baby. Te meer nog omdat ik ben geboren met behulp van een zuignap die, tijdens het persproces van mijn moeder, dan ook nog eens van mijn kop schoot. Om maar te zeggen: ik leek op een conehead, en dan ook nog ene zonder vel op zijn hoofd vol reuven en korsten. Maar denk je dat er één iemand heeft gezegd: 'jek, wat een lelijk kind', nee natuurlijk niet. De woessies! Ja, op weg naar huis in de auto misschien. En waarom? Neu, ik wil best op kraambezoek gaan, als ik ofwel mag zwijgen, ofwel gewoon mijn gedacht mag zeggen :)

 Wil dat dan zeggen dat ik niet aan kinderen ben of zelf geen kinderen wil? Nee, natuurlijk niet. Ik vind kinderen de max, maar niet in de babyfase. De moment dat ze zichzelf niet meer onderkotsen of onderkakken, of door een gebrekkige motoriek hun boudoir (of lange vinger, of hoe jullie die koekjes ook heten) in hun oog steken in plaats van in hun mond. (kijk, dat laatste vind ik dan wèl weer grappig). Daarstraks in het zwembad een vader gezien met zijn zoontje (een jaar of 7-8) en dochtertje (jaar of 5-6). Superschattig eigenlijk :) Spelen en pirouttes maken met de hummels...

Dus, voor mij is de oplossing simpel: adoptie. Geen babyfase, ergens enkele juniors een leven vol armoede en tegenspoed ontnemen en aan een groot deel verzuurde Belgen (Vlamingen, excuseer!) bewijzen dat multiculturele samenleving wel kan. En... in principe heb ik er ook geen meisje voor nodig. Niet dat ik dat gedeelte wil uitschakelen, integendeel, maar als ik zo bekijk met welk een denderende rotvaart mijn liefdesleven de laatste 27 jaar al is blijven stilstaan, dan lijkt mij ook niet echt dat ik nog veel moet verwachten. Maar dat is een ander verhaal :)

 groet,

Tom

21:00 Gepost door Tom in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Hey, even meedelen dat je mij vanaf nu kan terugvinden op jadeblogs.wordpress.com

Groetjes,

Gepost door: CIA | 25-06-08

Taboe doorbroken ;-) Haha, die Tom :-) Geen paniek, je bent niet alleen. Ik hou ook niet van baby's. Pas op, ik heb vroeger enorm veel gebabysit en ik kan waarrempel goed voor zo een dreumes zorgen. Maar nu zo die hele vriendinnenmeute aan de reproductie begint en de sociaal verplichte kraambezoeken met de nodige 'oooooh' en 'aaaaah' rond mijn oren gekletst worden... is het voor mij toch nog eerder een vette 'nèèèèèèh'. Ten eerste: alle baby's lijken op elkaar, dus vraag me niet welke ouderlijke karakteristieken domineren in het exemplaar dat ik moet bestuderen. Ten tweede: alle baby's zijn lelijk (heb ik laatst nog over zitten lachen met mijn moeder... zij verzekerde me echter dat ik dit heeeelemaal niet meer zou vinden zodra ik mijn eigen exemplaartje krijg. Euh, moi? Bébé??). Ten derde: baby's hebben altijd vanalles aan de hand en ik kan geen gedachtes lezen. Neen, geen baby voor Trits. Moest ge me kennen, zoudt ge thans hard lachen met dergelijke bewering... want op de zorgmie uithangen, scoor ik ongetwijfeld meer dan 100% (vertel me niet dat jij iets lekker vindt bijvoorbeeld, want bij je volgende bezoek puilt de frigo ervan uit)(of erger, smodder iets op je kleren en op de grond: ik kuis met plezier de boel op, kom meteen aandraven met nieuwe kleren en gooi de vieze kleren in mijn was. Nadien krijg je die dan weer mooi gestreken terug.)(ook nooit bij mij binnenwandelen met de woorden 'ik heb nog niks gegeten'...)(u zocht een woord voor dit verschijnsel? 'Freak' is wel gepast, vermoed ik ;-)...) Voor mij ook een 'volwassener' alternatief waarmee ik gelijk kan rondravotten, spelen en babbelen :-D

Maar eerst leven en professionele stabiliteit kweken, dan nadenken of ik kindjes op deze wereld in deze maatschappij wil zetten ;-)

Gepost door: Trits | 26-06-08

vrouwelijke kant: OK; bloemkool: niet OK.
maar de rest van het verhaal...tom jong, zo ga je nooit aan een (vruchtbare) vrouw geraken. de evolutietheorie, weet je wel...
grtz

Gepost door: shrink | 26-06-08

Noodtoestand in huize Trits! Trits ontdekt net dat ze aan haar laatste bus Heinz bezig is! Aaaaaaah...!

Gepost door: Trits | 26-06-08

taboe's!
Idd daar wilde ik het ook over hebben. Niet houden van baby's, kinderen, dieren,... Ik ben up to date van de taboes die nu heersen, ik praat er gewoon niet veel over, want het blijven taboes. Maar ik moet toegeven, het niet houden van honden -huisdieren algemeen-, daar schaam ik me al niet meer voor hoor.

Gepost door: tilde | 26-06-08

@Trits: had ik een 288GTO gehad, dan stond ik in een uurtje aan je deur met een voorraad Heinz waarvan je zou zeggen: 'amai, wat een voorraad Heinz is me dat! En hoe heb je dat in die 288GTO gekregen?'
Waarop ik zeg: 'Een goeie chef vertelt zijn geheimen niet'
Waarna jij in een lach schiet en ik zeg: 'Ah, heeft de trekhaak met aanhangwagen mij dan toch verraden?'...
Maarja, als jij die niet voor mij aan de haak kan slaan... :p

groet!

ps: zelfs in mijn fantasie zijn onze gesprekken van een kosmosiaal hoog niveau!

Gepost door: Tom | 26-06-08

zielige vent, met uw blogske voelt ge u beter zeker... de gevoelige interessante take me as I am (but look at me!) vent dadde zijt. en beetje interessant doen op meiskes hunne blog. AL de rest is saai, maar ikke kijk, kijk naar mij... echt zielig - geef nu maar een reactie waar uit weer blijkt hoe dom dit is en hoe fantastisch gij wel zijt... allez hup...

Gepost door: ldite | 27-06-08

woeha :)

Gepost door: Tom | 28-06-08

Wel, als je een 288GTO kan betalen, wil ik wel eens polsen waar die van de friendjes parentses terecht kwam ;-) Best wel geen aanhangwagen achter deponeren (al dan niet met ketchup), dat verpest het uitzicht nogal :-)

Ik zie dat uw stekje optimaal benut wordt voor het recht der vrije meningsuiting? :-D

Gepost door: Trits | 28-06-08

sukkel sukkel

Gepost door: ldite | 28-06-08

tis blijkbaar wel een fan van mij...

Gepost door: Tom | 29-06-08

De commentaren zijn gesloten.