12-08-08

Een lach, een traan.

Veel over mijn broer heb ik hier nog niet verteld. Eigenlijk niks denk ik. Wel, ik heb dus nog een broer, die op vier dagen na, 2 jaar en 8 maanden jonger is dan ik. We hebben altijd al redelijk goed overeen gekomen, ondanks het feit dat we twee redelijke tegenpolen zijn. Fysiek bijvoorbeeld. Mijn broer is even groot als ik, maar weegt toch een twintigtal kilo minder dan ik. Niet dat ik een dikzak ben, hij is gewoon skinny. Daarnaast is er ook een verschil qua karakter: hij is eerder het nerveuse type, licht ontvlambaar terwijl ik een lui, log en rustig beest ben. Hoewel, hij is al heel veel verkalmd. Maar goed, in onze tienerjaren waren we vrij verschillend. Ook qua muziekkeuze bijvoorbeeld. Ik was 25 toen ik de eerste keer een voet op Werchterse bodem zette, terwijl hij op zijn 18e al 3-4 keer Werchter én Pukkel én talloze andere festivals had meegemaakt.

Maar nu in onze twintiger jaren, leunen we dichter dan ooit tegen mekaar aan qua interesses: heel regelmatig gaan we samen naar festivals op optredens nu. Om maar te zeggen: mijn muzieksmaak is de laatste 10 jaar 180° graden gedraaid. Veel CD's kun je zowel bij mij als bij hem vinden, hetzelfde geldt voor DVD's. Enja, het zijn gekochte. Ook daarin zijn we heel consequent gelijk qua mening: kopies zijn waardeloos en zijn een teken van moreel verval. Maargoed, daar gaat het niet over. We hebben ook dezelfde humor. Zowel hij als ik zijn op ons ééntje best grappig, maar zet ons samen en de humor verhoudt zich niet linear, maar kwadratisch. Humor die niet altijd door anderen begrepen wordt, maar daar trekken wij ons niets van aan. Aan onderstaande foto uit onze prille jaren blijkt ook dat we op dezelfde moment ook van foute kledij hielden: mijn broer de wielerterrorist en ik de skatende natuurbeschermer. Een tijd toen witte kousen nog mochten (we spreken jaren '80)

stijn en ik

 

Maar er zijn nog verschillen. Hij woont al een klein jaar samen met zijn vriendin. En nu hebben ze een huisje in Gent gekocht. Ik woon nog thuis voorlopig, solo. Daarnaast droom ik van reizen maken, en doet hij het. Zo is hij met zijn vriendin 16 dagen naar de westkust van Amerika geweest. Een vriend van hem doctoreert daar in Stanford (San Francisco). Ze hebben ook een hele tocht gedaan met zijn wagen en vanalles en nog wat gezien: Yosemite Park, San Francisco, Los Angeles, Hollywood, Grand Canyon, Las Vegas, Death Valley, ... Gisteren de foto's gezien. Best indrukwekkend. Maar goed, eigenlijk is dit een enorm lange inleiding tot waar ik eigenlijk wil komen.

Een traan

Willy is een konijn, het illustere konijn van de vriendin van mijn broer waarop wij pasten tijdens hun Amerika-avonturen. Zoals al gezegd kwamen mijn broer en hun vriendin gisteren op bezoek om wat foto's te tonen van Amerika, hun nieuw huis en ook wat staaltjes voor Quick-step en dergelijke. Terwijl Willy nog altijd in de tuin stond. Willy zou nog niet meteen meegaan, omdat mijn broer en zijn vriendin nog enkele andere afspraken hadden. Wel natuurlijk snel even Willy gaan begroeten. Wat staan lachen rond Willy's woonst met 5 mensen. Willy vond het helemaal geweldig. Zo geweldig dat mijn broer zei:

"Hola, Willy, rustig makker. Het is uiteraard fantastisch voor jou om ons terug te zien, maar straks doe je nog een crise!"

"Ja," zei ik, "straks zijn dit nog Willy's laatste uren."

Iets wat Willy heel goed in zijn oren heeft geknoopt blijkbaar, want vanmorgen lag Willy morsdood in zijn kot... Een treurige gebeurtenis voor de familie. Willy is nog even te begroeten op ons thuisadres, tot in de loop van de namiddag waarna hij ter aarde zal worden besteld. De familie wenst noch bloemen, noch kransen. (rouwadres op aanvraag te verkrijgen!)

Een lach

PICT0001

Het opschrift van de hilarische T-shirt die mijn broer voor mij meebracht uit de States. Ofwel vat je hem, ofwel niet. Maar ik vind hem briljant! Hihi :)

Groet,

Tom

ps: Paddy wou persé nog eens op de foto, dus wie ben ik om hem dat te ontzeggen :)

 

 

14:46 Gepost door Tom in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

maar enfin die foto van jullie 2 dat is om u een kriek te lachen!! Zo koddige gastjes zowel gij (u snoetie) en u broer (zo stoer)

innige deelneming voor de willy

Gepost door: Maxie | 12-08-08

Hehe Ik ook even een paar minuten aandachtig gestaard naar de foto. Ik dacht: Begod, 't is ne rosse! :o) (ja zeg, daar kan je wel tegen, toch?)

En voor de rest wilde ik op m'n eigen blog nog een post zetten getiteld "het konijn". Er is veel te doen geweest in onze familie de laatste dagen rond "Lisa", het schattige dwergkonijn dat m'n nichtje achter de rug van m'n zus om had gekocht. Lisa was niet gewenst en dus heb ik -dierenvriend bij uitstek- het gisteren meegebracht voor de kindjes van m'n broer. Lief dotje! Even dacht ik ook dat ze haar klopper zou leggen tijdens de autorit. Eerst nog dartel rondhuppelend in haar kot om daarna doodstil in haar "huisje" te kruipen. Of kan een konijn ook wagenziek worden?

Ocharme Willy... my sincere condolences!

Gepost door: Lentesneeuw | 12-08-08

I prefer 'Venetiaans blond' Lentesneeuw hihi ;) Maarnee, ik heb geen trauma's ofzo van vroeger :p

Enja, rosse mensen zijn van tijd tot tijd ook wel hip ze, in tegenstelling tot wat de meeste films en series laten geloven :D Daar is de nerd van dienst 95% een rosse, met sproetjes en een brilletje. (driemaal check :p)

@Maxie: zal het zeggen aan mijn broer dat je hem koddig vindt en stoer :D

Gepost door: Tom | 12-08-08

In de kijker Deze blog staat vanaf vandaag een week lang In de kijker op http://allesoverde.skynetblogs.be/

Proficiat!


Groeten,

Gepost door: Het team van Skynet | 12-08-08

Ik had niet bepaald een nerdbeeld in mij van "ne rosse" :o) Gewoon... ne rosse... sja :o)

Proficiat met je in de kijker!! Nu gaat gans bloggend Vlaanderen die foto zien :op

Gepost door: Lentesneeuw | 12-08-08

mja, zet ik voor de eerste keer mijn smoelwerk hier te kijk, sta ik direct te blinken voor heel vlaanderen... naja :D

kweetnie waarom, ma ik heb vaak de indruk da rosse mensen overigens op één of andere manier toch anders bekeken worden. En niet alleen in Japan of China haha :D

Gepost door: Tom | 12-08-08

Je weet wat ze van rosse dames zeggen :o) Misschien gaat dat ook wel op voor heren?
-dit was retorisch... ik ga mijne kurk verder vernissen-

Gepost door: Lentesneeuw | 12-08-08

ja, die klucht heb ik inderdaad al vaak moeten horen hihi :D

En kurk vernissen?? en ik dacht dat mijn t-shirt al een 'stout' randje had haha :D

Gepost door: Tom | 12-08-08

Een klucht? Dat ontstelt me...

En ja, eigenlijk heeft niemand nog gereageerd op je T-shirt. Misschien snappen ze de boodschap echt niet? *gna gna* :o)

Wel, ik zeg alleen maar dat grootwarenhuizen ook een "bait & hook technique" gebruiken om hun marchandise te verkopen. Wear it ipv Do it!

Gepost door: Lentesneeuw | 12-08-08

Oh no :-( Die lieve Willy waar je tijdens de Gentse Feesten op mocht letten? :-( Peut :-(

Dat shirt is inderdaad gewoon de supermax :-D Lekker Amerikaans... en toegepast op Tomzie grappig in so many different ways ;-) Gniffel.

Proficiat met de kijker! ;-)

Gepost door: Trits | 13-08-08

voor dat megahippe aloha-skatebord kan je nu waarschijnlijk veel centen krijgen op ebay; en als je de shorts nog hebt: idem! inderdaad grappig dat je met deze foto ineens "in de skynetkijker" staat. geen update-pic beschikbaar?
grtz

Gepost door: shrink | 13-08-08

Er ligt een award op je te wachten... :)

Gepost door: Edelweissje | 14-08-08

Proficiat met die "skynetkijker"!
Wel raar om te lezen dat je "rustig, lui en log" bent mant je staat op die foto toch als een coole skater :o)
En een hilarisch t-shirt indeed :o)

Gepost door: Breeg | 14-08-08

Those were my wild days Breeg... :D

Gepost door: Tom | 14-08-08

hihih wij hadden ook zulke t-shirts die we dan IN onze sponsen broekjes staken. Twas vooral de grote broer die WWF minded was, wij vonden panda's gewoon koddig...

Gepost door: soet | 14-08-08

hoi ik heb ook een jonger exemplaar, weliswaar een zus. Herken veel in wat je schrijft, zij is ook de wereldontdekker, de durfal, de uitvoerder,... maar wees maar zeker dat net zoals jij stiekem bewondering hebt voor je broertje die dat allemaal doet, dat hij ook naar je op kijkt hoor. groetjes

Gepost door: amber | 14-08-08

1) het T-shirt: ja, ik heb hem :)
2) innige deelneming
3) proficiat met je kijker, en blijkbaar nog een award ook
4) je hebt je broer wel al eens vermeld, want ik wist dat hij in Gent woonde en een vriendin had, en ik zou niet weten waar ik die info anders zou gehaald hebben

Gepost door: Nina | 15-08-08

De commentaren zijn gesloten.