14-09-08

Gilles Maes

Vanmiddag stond de Grote Prijs Formule 1 van Italië op het programma. Een Grote prijs die met gouden letters in de het grote boek van de Formule 1 kan worden bijgeschreven, want vandaag is de wereldkampioen van morgen opgestaan. De Duitser Sebastien Vettel was al heel het seizoen op dreef in zijn bescheiden Toro Rosso. Gisteren schreef hij al geschiedenis door als jongste ooit een pole-positie te behalen, in apocalyptische toestanden dan nog. Hij was al de jongste die ooit een punt haalde, en sedert vanmiddag is hij ook de jongste piloot ooit die een wedstrijd kon winnen.

Maar dit terzijde. In de voorbeschouwing van de grote prijs, zag ik op de RTBF (ja, ik kijk inderdaad naar de Walen voor de F1) een korte reportage over Gilles Maes. Een kunstschilder, die eigenlijk nog maar een goeie 15 jaar bezig is. Er liep naar aanleiding van de grote prijs van België vorige week, een tentoonstelling van hem. Hij is namelijk gespecialiseerd in portretten, waaronder ook F1-piloten (vandaar de link). Ik vond zijn werk dat ze in de reportage toonden echt schitterend. Vandaar dat ik maar eens op zoek ben gegaan naar een site van hem. En met succes! Prachtige schilderijen vond ik er terug.

Dit soort schilderijen is volledig mijn smaak en ik zou geen twee seconden aarzelen om die ooit in mijn huis/appartement/loft uit te hangen. Wat jullie? Enkele van mijn favorieten:

schild Bertrand-Crasson-2006
 

Bertrand Crasson

schild Kurt-Cobain

Kurt Cobain

schild ORLANDO-BLOOM-2007

Orlando Bloom

schild Serge-Gainsbourg-2005

Serge Gainsbourg

schild MARLON-BRANDO-2007

Marlon Brando

decoration

Juan-Miguel Fangio

decoration

Brad Pitt

decoration

En mijn favoriete portret: David Bowie

Meer, veel veel meer kun je hier vinden. Nee, verpakken hoeft niet, ik neem ze zo wel mee.

Groet,

Tom

18:20 Gepost door Tom in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Terwijl iedereen nog leutig verderdiscussieert op onderstaande post, wou ik even melden dat het nu HIER te doen is ;-)

En uiteraard: F1, eindelijk een 'nieuw' gezicht op de hoogste ladder. Hoewel ik toch een heuse dosis respect heb voor den Torro ;-) Mwah!

Gepost door: Trits | 16-09-08

F1 zegt me niks, maar die schilderijen daarentegen vind ik wel knap!

Gepost door: Dweezel | 16-09-08

Erg knap en erg gelijkende portretten..
Alleen zou ik niet willen weten hoeveel ze kosten..

Gepost door: sfie | 16-09-08

@sfie: ik eerlijk gezegd wel! Ik ben er echt oprecht geïnteresseerd, en als de prijs ietwat meevalt (wat natuurlijk relatief is voor een schilderij), dan zou ik echt overwegen er ééntje te kopen :)

Gepost door: Tom | 16-09-08

vind dat van Kurt Cobain het mooist , ja moet echt effect geven in je loft, zo een blaft van een schilderij in de gang ofzo :) niciee!

Gepost door: Maxie | 16-09-08

Voor mooie kunst betaal je, dixit Trits. Die ook wel wat deposito's kan doorschuiven naar dergelijke muurdecoratie *bloos* Maar niets zaliger dan in de sofa hangen met een glaasje wijn, enkele kaarsen en... een prachtig postmodern schilderij :-D

Gepost door: Trits | 17-09-08

Couldn't agree more Tritsie :)

Een Vassily Kandinsky zal wel altijd buiten mijn budget blijven, maar ik zou gerust ook (veel) geld aan een schilderij kunnen uitgeven.

Gepost door: Tom | 17-09-08

Voor mij graag het portret van Kurt Cobain. Die ogen!!

Gepost door: beate | 18-09-08

Ik zou Brad wel boven mijn bed willen hangen hoor!

Gepost door: Tess | 21-09-08

De commentaren zijn gesloten.