24-10-08

Impressies

'Pas op,' riep ze.

Er wou iemand langs hem passeren. De kerel had een viertal bekers vast. Een cola, twee pintjes en een Vedett of een Duvel. Dat laatste kon hij niet weten, aangezien ze Vedett en Duvel allebei in plastiek bekers van Vedett goten.

Er waren twee podia in de zaal. Eigenlijk drie, want er was er nog een kleintje met een Studio Brussel-DJ en een studio-Brussel presentator. Die eerste warmde een uur voor de battle het publiek wat op en zorgde nadien voor een spetterende afterparty. De tweede was de presentator van de avond, en leidde de battle tussen de twee groepen in goeie banen.

Hij had niet meteen gehoord wat ze riep. Alleen dat ze riep. Ze zat op een dranghekken en kon net met haar voeten steunen op een houten blok, zodat ze daar vrij goed en stabiel zat. Een mooi overzicht over het publiek, de twee podia en met de TMF-camera die achter haar gemonteerd stond, vlak over haar hoofd zoevend.

Even daarvoor waren ze samen gaan eten. Vrijdagsmarkt, daar was het. De zaak zat aardig vol. De aperitief smaakte, net als het wachtbordje: twee Loempia's op een wit bordje met een lekker sausje. Ze hadden al een wandeling van een twintig minuutjes achter de rug eer ze van haar kot tot aan de Vrijdagsmarkt geraakt waren. 20 minuten, ingeduffeld in een warme jas en sjaal. Het was koud buiten, maar het was een warme babbel. Even later at ze haar garnaalkroketjes op. Hij had kipfilet archiduc besteld. Het smaakte. Het kommetje frieten hadden ze broederlijk gedeeld.

Toen ze samen aan het concertgebouw waren aangekomen, moesten ze enkel nog wachten tot een bevriend koppel zou toekomen uit het verre West-Vlaanderen. Maar de sfeer zat er meteen in, en al zeker op de zalige afterparty. Ze dansten, deden gek en veroverden één van de bloementuilen die de overwinnaars van de battle gekregen hadden. Tot de lichten aanfloepten, de borstels werden bovengehaald en alles opgekuist werd. Pas nu hadden ze door dat ze, op de artiesten na, nog de enige in de zaal waren. Ze vertrokken alle 4 en zij en hem namen afscheid van het bevriende koppel.

Hij voelde al iemand in zijn rug naderen. Ze trok hem achteruit, tot tegen haar aan. Ze legde haar handen op zijn schouders. Nu zag hij waarom ze riep. Een kerel met vier consumpties passeerde voor zijn neus. Stuntelig, en net op de plaats waar hij 2 seconden geleden nog stond zag hij enkele centiliter bier gelanceerd worden in de lucht en in iemands nek belanden.

Het was al een enkele uren na het concert toen hij haar kot verliet. Ze waren al lachend en gekscherend te voet naar haar kot gekomen. Het was nog kouder dan bij het doorgaan. Maar het was al laat. Gent lag er zelfs rustig en vredig bij. Ze hadden nog anderhalf uur gezellig gepraat, toen hij besliste dat hij echt wel doormoest. Ze kusten elkaar gedag in de deuropening van haar kot. Ze kwam nog even mee tot aan de grote deur. Hij had haar nog gezegd dat ze koud zou krijgen, maar ze ging toch mee. Ook aan die deur kusten ze elkaar nog eens. Hij stapte naar buiten, de koude nacht in.

Hij draaide zich om, en keek omhoog naar haar. Mocht ze hem niet weggetrokken hebben, was het zijn nek die nu vol bier zou hangen. Ze lachten naar elkaar en ze wreef over zijn schouders en ze legde haar benen langs zijn zij. Heel even vergat hij het publiek, het gitaargeweld en de uitzinnige massa. Heel even voelde hij zich zelfs geborgen, een uiterst zeldzaam gevoel voor hem. Maar hij voelde het op die moment.

Hij keek nog eens om toen hij op de hoek van de straat kwam. Ze stond nog in het deurgat en zwaaide nog even. Hij zwaaide terug. Hij draaide zich om, verdween om de hoek en hoorde de deur dichtslaan. Hij glimlachte. Het was een fantastische avond geweest.

'Ze is lief,' dacht hij. Ze is verdorie lief.

groet,

Tom

decoration

 

22:07 Gepost door Tom in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

It must be love.
Lohove
Love.

Gepost door: Tess | 24-10-08

smile :D

Gepost door: Maxie | 25-10-08

Mooi geschreven.

Gepost door: Linn | 25-10-08

heel mooi geschreven! Is het fictie of realiteit?

Gepost door: Maxie | 25-10-08

@Tess: Ja, Madness is een heel leuke groep :)

@Linn: dank u :)

@Maxie: ook dank u :) En het is voor 90 à 95% realiteit

Gepost door: Tom | 26-10-08

Haha ja, want ik had het vooral op de groep hoor, niet op de boodschap van het liedje! Goed dat je mij door had ;)

Gepost door: Tess | 26-10-08

Knap geschreven! Om zo bij weg te smelten en heel goed om weten dat het nog grotendeels waar is ook!
Klasse!

Gepost door: Breeg | 27-10-08

=D

Gepost door: Miss S | 28-10-08

De commentaren zijn gesloten.