02-01-09

2008 is dood, leve 2009

decoration

Hoi bloggers,

ja, ik weet het. Het is een tijdje stil geweest op mijn blog en qua reacties van mijn kant op andere blogs. Maar vreest niet, bevolking van vlaanderen/belgië, ik ben niet weg. Enkel een drukke agenda, weinig inspiratie, de stilte op andere blogs en wat pc-problemen (die overigens nog niet volledig zijn opgelost) hebben voor wat roet op mijn blog gezorgd. Roet in de vorm van een stilte.

Wat heb ik de afgelopen dagen zoal gedaan? Vrij veel gegeten en ongelooflijk geluierd. En wat kan dat heerlijk zijn. Tot tegen de middag in je nest blijven plakken, niks hoeven doen de hele dag en dan tot een gat in de nacht tv of dvd kijken vanonder een oranje stubru-fleece dekentje. Fijn!

Daarnaast heb ik nogal vaak gediscussieerd. Over hoe kortzichtig en onverantwoordelijk sommige mensen wel niet kunnen zijn (tip: Kaupthing) en hoe mensen plotseling helemaal geen rationaliteit aan de dag meer kunnen leggen als het gaat op kinderen (tip: red sandra). Maar goed, dit is voer voor een volgende blog binnenkort.

Ik ga hier niet vervallen in de traditionele clichématige pulp die meestal een jaarwissel vergezellen. Dus geen 'Da we nog vele kunnen en meugen meugen', 'Ol daj wilt, moej kopen' en 'Ah, een ferm lief vo van de jare?' hier. Alhoewel ik dat laatste voor het eerst in een goeie 10 jaar eens niet heb gehoord. Hulde! Of ze hebben de hoop voor mij helemaal opgegeven, dat kan natuurlijk ook :)

Wat ik dus wel wens, is een flinke portie rationaliteit voor veel mensen, inzicht en minder goedgelovigheid. Ook wens ik de wereld een hele hoop perspectief in heel wat meer verdraagzaamheid in het algemeen, en in het bijzonder in gebieden zoals Gaza, de westelijke Jordaan-oever en Israël en ook tussen het westen en het oosten onderling en hun botsende ideologieën.

En voor jullie, beste lezers, wens ik een jaar zonder pieken. Want pieken en dalen zijn onvermijdelijk met elkaar verbonden. Ik wens ieder van jullie een vlak jaar toe, een plateau-jaar. Maar dan wel een plateau dat zich even hoog boven de zeespiegel bevindt als dat de meeste pieken zich anders zouden bevinden. Succes op professioneel gebied (hetzij op het werk of in de studies), rust voor mensen die rust zoeken en een consistente goeie gezondheid. En als alles kan worden afgekruid met wat liefde, dan zou dat ook mooi zijn nietwaar?

Gelukkig 2009,

Tom

14:26 Gepost door Tom in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Dat zou het inderdaad! Gelukkig nieuwjaar! xx

Gepost door: Nina | 02-01-09

Ook voor jou een gelukkig 2009!!! En ook ik ga nu enkele dagen luieren. Veel te veel gewerkt (in andermans casa, hoe zot kan je eigenlijk zijn ;-))... veel te weinig ontspannen. En maandag weer een nieuwe werkdag voor de boeg. Tijd om te relaxen. Een nieuw jaar, ready to reload those batteries!

Gepost door: Trits | 02-01-09

ik wens je voor het nieuwe jaar al de clichés toe: een goede gezondheid, werkvreugde, geluk, intense vriendschappen en vooral héél veel liefde!!!!

Gepost door: soet | 02-01-09

@de dames hieronder: Dank jullie wel :)

Gepost door: Tom | 02-01-09

Dan wens ik jou een heel hoog plateau om op te zitten! Dat het een goed jaar moge zijn!
Groetjes

Gepost door: Breeg | 03-01-09

blijkbaar een algemeen fenomeen, het gebrek aan inspiratie en tijd. hopleijk alles goed voor de rest. nog een late 'gelukkig nieuwjaar'!
grtz

Gepost door: shrink | 11-01-09

De commentaren zijn gesloten.