29-01-09

Kakken in een portaal.

Zoals misschien wel al geweten is, ben ik nogal fan van cabaretiers, en bij voorkeur Nederlandse. Hans Teeuwen, Bert Visser, Javier Guzman, Najib Amhali en Theo Maassen. Die laatste ga ik trouwens volgende week gaan bekijken in Gent. Maar mijn favoriet, en die van mijn broer, blijft ongetwijfeld Hans Lebbis. Onbekend en onbemind in België, dus amper hier te zien. Behalve in de Capitole in Gent aan astronomische prijzen, zoals alle voorstellingen daar. De vorige show van Lebbis zijn we dan ook in Nederland gaan bekijken, meer bepaald Terneuzen.

Ik werd dan ook aangenaam verrast toen mijn broer het bericht stuurde dat Lebbis naar de Capitole kwam in Gent. Maar met een speciale actie: 24 euro voor een ticket, maar door een speciale vroegboekactie betaalde je 1 ticket en kreeg je er één gratis. Dus omgerekend: 12 euro per ticket.

Helaas, helaas, in de praktijk dient dit met een korreltje zout genomen te worden. Of een pak zout. Of een oplegger zout, het is maar hoe u het bekijkt. Mijn broer bestelde 2 tickets, en zou er dus 2 gratis krijgen. Dat er reservatiekosten en verzendingskosten bijkomen, is nog normaal. Alleen loopt het bij onze vrienden van Sherpa echt de spuigaten uit. Volg even mee:

- prijs tickets: 2 x 24 euro + 2 tickets gratis = 12 euro per ticket

- Reservatiekosten: 12 euro (!!!!) = 3 euro per ticket

- Verzendingskosten: 2,3 euro = 0,575 euro per ticket

Dat komt al neer op een totaal van 15,575 euro per ticket.

Maar dat is nog niet alles, want om van de speciale 'vroegboekactie' te kunnen genieten, was het enkel mogelijk de tickets telefonisch te bestellen. En dit via een 0900-nummer aan 1,12 euro per minuut. Als je dan weet dat mijn broer de eerste keer na vijf minuten (!) onnozele wachtmuzak de telefoon heeft toegesmeten, en een tweede keer ook ruim vijf minuten moest bellen eer alles besteld was, dan hoef je ook niet te schrikken van een telefoonrekening van ruim 11 euro om te kunnen bestellen. Omgerekend betekent dit nog eens 2,75 euro per ticket extra.

Zo komen we op een totaal van 18,3 Euro per ticket. Of omgerekend: een ticket waarvan meer dan 33% van de kostprijs bestaat uit handling- en bestellingskosten. Compleet ontoelaatbare praktijken! Het gaat mij niet om het bedrag op zich, maar wees dan gewoon eerlijk en vraag dan bijvoorbeeld 18 euro per ticket, zonder extra kosten. Dat geeft toch een compleet andere perceptie dan het huidige 'wat-voel-ik-mij-toch-gigantisch-in-de-ballen-geknepen'-gevoel dat nu heerst. Van de geafficheerde korting van 50%, schiet zo nog welgeteld 23,75% over.

Maar geen paniek, er volgt zeker en vast nog een gepeperde mail richting Sherpa, Capitole en wat consumenteninstanties. Ik ben niet kwaad, maar ik heb gewoon eens zin om een gigantische scène te maken en serieus wat knuppels richting het sherpa-hoenderhok te lanceren. En als dat niet helpt, dan kan u mijn plan B terugvinden in de titelbalk van deze blog...

Groeten,

Tom

21:57 Gepost door Tom in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Ze hebben er een tijd geleden eens op de radio over bezig geweest, dat die extra kosten van een ticket de pan uit swingen. De consumentenmannen zegden toen : "het is niet mooi, maar je kan er niks tegen doen. Alleen geen ticket kopen..."
Hopelijk is het optreden dat extra geld wel waard...

Gepost door: Breeg | 30-01-09

Groot gelijk dat je een mail stuurt, ik vind dat ook niet kunnen...En eigenlijk ben je er nog goedkoop vanaf gekomen, want vaak ziet je al snel aan 10 euro extra voor reservatie- en verzendingskosten...Misschien een anti-reservatiekostengroep op Facebook oprichten? ;)

Gepost door: Nina | 31-01-09

Groot gelijk, maak maar eens een scène zeg!

Gepost door: Tess | 01-02-09

Wacht dan maar tot het boeltje uitverkocht is en men tickets 'te grabbel' gooit op ebay ;-) Een ànder probleem, I know, maar eveneens ticketgerelateerd. Boo!

Gepost door: Trits | 03-02-09

Ik snap je reactie, maar in dit geval kan je maar beter genieten van de 50% korting die de organisatie biedt. Als zij geen 50% korting geven betaal je dus 24 euro per ticket + alle andere kost. Theo Maassen was ok 24 euro + de andere kosten. Dus dit heeft niets te maken met Lebbis.

Reservatiekosten en ander gedoe: alle ticketcentrales doen het, dus er valt weinig tegen te beginnen.

Maar één ding weet ik wel: LEBBIS RULES!

Gepost door: Hans | 12-03-09

nee, dan ga ik gewoon in Nederland kijken zoals ik twee jaar geleden gedaan heb met de vorige show van Lebbis... Kaart + kosten + brandstof kostten mij toen minder dan nu :)

ps: Maassen was goed! :)

Gepost door: Tom | 12-03-09

De commentaren zijn gesloten.