02-04-09

Passie en gekheid...

Naast filmgek, ben ik ook een autogek. Vooral formule 1 en circuitraces dragen mijn voorkeur weg. Al van heel jonge leeftijd kijk ik naar autosport. Zo herinner ik mij nog levendig de crash van Gerhard Berger in de Tamburello-bocht in San Marino in 1989. Toen was ik 8. Om maar te zeggen dat ik al een tijd meega.

Naast circuitraces is er ook nog zoiets als rally. Het is al jaren niet meer wat het ooit was, maar nu klink ik vast oud als ik dat zeg. In ieder geval, onderstaand filmpje combineert mijn beide passies: autosport en film. Dit filmpje won enkele prijzen. Terecht overigens, want de beelden zijn schitterend. We zien de Finse ex-wereldkampioen rally Ari Vatanen aan het werk in een Peugeot 405 T16 tijdens de Pikes Peak hill climb in 1988. De rit is niet volkomen foutloos, maar toch adembenemend. Balancerend met ruim 500pk op de rand van de afgrond (letterlijk)... En alsof dat nog niet genoeg is, moet het van tijd tot tijd nog met één hand gebeuren om met de andere hand de ondergaande zon tegen te houden. Hallucinant.

 

Groet,

Tom

21:59 Gepost door Tom in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Aaahh kicken!!! Ik wou dat ik het ook kon, maar tegelijkertijd vraag ik me af waarom er ook maar iemand zich aan zoiets zou wagen, brrr!!

Gepost door: Nina | 03-04-09

@Nina: zie de titel van mijn blog ;)

Overigens valt dit nog mee eigenlijk. In de rally van finland vlammen ze met meer dan 200 per uur over gravel met aan weerszijden bomen op een paar meter van de wagens. En toch... Toch wil ik daar eens bij gaan zitten :)

groet,
Tom

Gepost door: Tom | 03-04-09

Heb niet zoveel met auto's mijn lief des te meer, hoor er dus veel van en ja, dan ga je er toch bijna van genieten.

Gepost door: Danique | 03-04-09

als je dit nog op tijd leest: amuseer je op het etentje vanavond !
als je dit erna leest: de nieuwsgierigaard in mij wil uiteraard weten hoe het geweest is :D

en om dan nu even on-topic te zijn: snelheid is en blijft 'waw' ! Impressed!

Gepost door: hppgrl | 04-04-09

Inderdaad, in finland is het ook wel heel wat gekheid, maar om één of andere reden vind ik bomen altijd veel minder erg dan afgronden

Gepost door: Nina | 05-04-09

De commentaren zijn gesloten.