29-04-09

Vergaderen, het kan ook anders.

Vergaderen kan mits de juiste omstandigheden, een productief en zelfs een aangenaam gegeven zijn. Nu zijn er natuurlijk enorm veel valkuilen die een vergadering onsuccesvol kunnen maken. Geen structuur, geen respect voor elkaars mening, onduidelijke standpunten, en stinkende buurman en geleuter naast de kwestie zijn er enkele van. Nu is het inderdaad zo dat, toen ik hoorde dat ik tot projectleider werd benoemd, ik meteen wel wist dat er meer zou moeten vergaderd worden. Ondertussen zijn we al zo ver, dat ik in mijn agenda moet kijken om te zien wanneer ik eigenlijk écht nog kan werken aan mijn project. Toegevoegde waarde aan mijn project leveren, zeg maar.

In oorsprong waren er dagelijkse meetings voorzien tussen de projectleiders en de MBU-head enerzijds, om te toetsen hoe de vooruitgang was en wat de volgende stappen in de planning waren. Een nobel doel, maar in plaats van de oorspronkelijke 5 deelnemers (4 projectleiders en het MBU-head), zitten we ondertussen aan een veelvoud er van. Er zijn nog 3 pillarleaders bijgekomen, nog 2 nieuwe projectleiders van intussen nog opgestarte projecten, het hoofd van de best methods shop, support van het lokaal projectteam en het Europees projectteam (lees: Marchionne, de hele grote baas van Fiat kijkt mee op onze vingers), 4 Spaanse consultants en 1 à 2 Italiaanse consultants.

Dus de korte geplande vergaderingen om 12u30, eindigen nu steevast een stuk na half twee. Om maar te zeggen, het gaat er niet altijd even inspirerend aan toe en de gedachten en aandacht durven nogal wegdwalen. Doch, deze middag had mijn collega een briljant idee waardoor de hele zaal meteen weer vol bij de les was. Ik geef het misschien even mee, als handige tip.

Benodigdheden:

- een vergaderzaal

- veel mensen, weinig aandacht

- een pc

- een balpen

Werkwijze:

1. Dwaal af met de gedachten, en speel wat met de balpen

2. Pruts wat met de balpen aan de achterkant van de pc, in de overtuiging dat je het knopje met andere spanning toch niet zomaar kan omswitchen

3. Verzet het knopje van 230 volt naar 115 volt en wacht tot de voeding van de computer met een gigantische knal en met bijhorende rookontwikkeling, de geest geeft

Resultaat:

- Door de knal is iedereen meteen weer bij de les

- De Italiaanse consulente springt bijna onder tafel van de schrik

- Ondergetekende schiet 5 minuten in een lachkramp en lacht zo hard dat uiteindelijk heel de vergaderzaal met een slappe lach zit.

 

Echt mensen, het werkt als een tiet!

Tot de volgende keer, met meer tips om het leven aangenamer te maken.

Groet,

Tom

20:36 Gepost door Tom in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Het werkt als een tiet? :-o

Gepost door: Trits | 30-04-09

Das nog eens een expliciete meeting hè?

Gepost door: danique | 30-04-09

@Trits: ja, ik heb teveel naar de Nederlandse tv gekeken vroeger. I plead guilty, yes yes it was me. And at the count of three, I pull back the duvet... (sorry, ik dwaal faithless-gewijs af :) )

@Danique: Het was een knaller ja :)

Gepost door: Tom | 30-04-09

wel een kostelijke manier van aandacht trekken hé :)

Gepost door: hppgrl | 01-05-09

Goeie humor is priceless hppgrl :) Dit is een vergadering waar we over 20 jaar nog zullen over spreken denk ik :D

Groet,
Tom

Gepost door: Tom | 01-05-09

*psssssst* = bloemig parfumgeurtje!
:-)

Gepost door: soet | 01-05-09

Het werkt als een tiet??? What the fuck?

Gepost door: Nina | 04-05-09

and make my way to the refrigerator, had misschien beter eerst de andere reacties gelezen, dan had ik geweten dat het al aan bod was gekomen...Maar laat het feit dat ik dat niet deed, aantonen hoeveel indruk die uitspraak op mij maakte :)

Gepost door: Nina | 04-05-09

De commentaren zijn gesloten.