15-07-09

Tolerantie

Ik ben iemand die gelooft en ijvert voor vrijheid van ieder individu. Ik kan dan ook veel hebben, heel veel. En er mag heel erg veel in mijn ogen. Iedereen doet maar, zolang het niet helemaal illegaal is of er teveel andere mensen last van hebben. Maar het is zoals de boutade zegt: 'De persoonlijke vrijheid eindigt waar de vrijheid van iemand anders begint'.

Wel, vriendjes, jullie vrijheid is ten einde! Besef heel goed dat dit lapje internetgrond geen democratie is, maar een dictatuur in zijn puurste vorm. En ik zwaai hier de scepter, en ik sla diezelfde scepter met veel plezier in de smoel van gelijk wie ik maar wil. Het is duizend reacties heel goed gegaan, op één onnozele reactie van één of andere domme gans na die dacht mij eventjes op mijn plaats te moeten zetten omdat ik niets van baby's moet weten. Wel mevrouwtje, ik kan er niks aan doen dat u

a/ niet aan een vent geraakt

b/ alleen maar een vent geraakt met zwak zaad

c/ zwakke zachtgekookte eitjes heeft.

(schrap wat niet past).

Maar goed, bij deze ene uitzondering bleef het tot voor enkele dagen. Plots moet er hier gebattled worden over of Danique al dan niet een man is of niet, of vinden sommige leeghoofden het nodig hier wind te komen posten. Well, i've had enough!

@Duvel,

dat je hier de meest dwaze en op niets gebaseerde commentjes komt posten die, behalve jijzelf, niemand anders ook maar een beetje grappig vind, tot daar aan toe. Ik reageer er niet op en voor de rest doe je maar. Maar de moment dat je begint persoonlijk spel te zoeken met één van mijn meest gewardeerde en trouwste bezoekers, dan ga je over de schreef. Niemand zal mijn blog misbruiken om dat soort dingen te doen, en al zeker niet de meest laffe die zich dan ook nog gaan verschuilen in alle anonimiteit. Alvorens ik met mijn scepter uw voorste tanden in een andere postcode klop, nog één tip: zoek wat vrienden/vriendinnen en bouw een sociaal leven uit. Dat is veel intenser en leuker dan een virtuele wereld gaan ambeteren.

@Marlonlafontaine,

Waarschijnlijk is het in uw visie erg moedig om de blogwereld te waarschuwen voor naderend onheil, alleen ben je hier vierkant aan het verkeerd adres. Niemand gaat mij komen vertellen hoe ik over iemand moet denken, dat zal ik zelf wel doen. Ik ben ook gezegend met een grijze massa, en die wens ik dan ook als dusdanig te gebruiken om zelf mijn indrukken van personen te analyseren. Verder zou ik u ook aanraden om eerst feiten en bewijzen te verzamelen, en dan nog! Het moet inderdaad erg frustrerend zijn voor u! Danique heeft inderdaad een heel leuk snoetje, en is daarenboven ook nog eens vlot en verstandig. Ik kan mij inbeelden dat dat een zware klap moet zijn voor u dat ze u niet wil bellen. Maar aan de andere kant, waarom zou ze ook? Sommige mensen komen ook gewoon om te bloggen. Niet om foto's uit te wisselen, om te telefoneren of af te gaan spreken. Om dan meteen te gaan roepen dat er een man achter die blog zit, is zo goedkoop. En dat eerst het mailadres verdwijnt, en nu uiteindelijk ook de volledige blog, vind ik een nromaal gevolg. Proficiat zou ik zo zeggen, waarschijnlijk sterkt dit jou nog in je complottheoriën. So get a grip on it, and move on! (oja, Duvel, ook ik durf er wel eens een Engelse term tussenflansen...)

@Danique

Ik vind het jammer dat het zo gelopen is, maar ik begrijp je volkomen. Weet dat jij wel welkom blijft (dat geldt natuurlijk voor al die andere leuke mensen die hier ook nog komen :) )

En voor de rest? Wel, meteen voeg ik er maar aan toe dat er vanaf nu ook censuur is in mijn dictatuur. Iets wat indruist tegen elke vezel/cel in mijn lichaam, maar het moet nu maar. Vanaf nu bepaal ik, en alleen ik, wat hier nog komt van reacties. En wie dat niet aankan, die rot maar op naar een ander land!

dixit,

Keizer Tom I

18:40 Gepost door Tom in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Aha beste Keizer Tom,
Eindelijk kan ik, Keizer Breeg, de trotse regeerder van mijn buurblog hier als gelijke de hand schudden. Misschien lijkt het er bij mij diplomatischer aan toe te gaan, het is niet zo hoor. Ook ik durf censureren in de reacties. Het is tenslotte MIJN blog. Van MIJ. Als verlichte despoot vind ik dat ik de touwtjes strak in handen moet houden. Goed dat jij het nu ook doet!
Je zal er geen spijt van hebben ;-)
Groet

Gepost door: Breeg | 15-07-09

Mjah, het was ook wel een beetje een peutertuin aan het worden hier beneden in de commentroom, niet? :-) En ik moet eerlijk toegeven dat ik me er ook wel in liet meeslepen. Gelukkig nog met de glimlach, vooral ook omdat bepaalde kortzichtigheden me nogal sterk doen terugdenken aan karaktertrekken van een persoon uit mijn vorig leven ('sensatiezoeken', noem ik het... wat wel eens gebeurt als er in het eigen leven niet zo bijster veel aan de hand is). Ik geef openlijk toe: vanuit mijn gevoel moeten we inderdaad niet allemaal aan de lopende band in lalaland leven (hiepie hoi hoi), maar anderzijds mogen we toch ook wel volwassen genoeg zijn om al te extreme (pessimistische) conclusies te trekken vanuit een simpel stukje blogtekst of een korte comment. Mij niet gelaten, ik kan er wel mee lachen. En vraag me stiekem af wat voor individu die woorden uitboerde. En wat we daar nu precies mee willen bereiken. Maar als het jou enerveert, heb je groot gelijk. Dit is jouw stekje. Wat voor jou te ver gaat, moet er heus niet opkomen.

En voor degenen die baden in het onbegrip. Owh, grow up.

Gepost door: Trits | 16-07-09

Rofl, heel de heisa gemist, en dat terwijl ik één van de bronnen van ergernis ben omdat ik merci zeg :) Oh well, meer als medelijden hebben met mensen die zo verbitterd door het leven moeten gaan, kunnen we niet doen he?!

Gepost door: Nina | 16-07-09

Hail to you Keizer. Bedankt voor je woorden, kijk hier maar eens! Blij dat ik welkom blijf bij je! x

Gepost door: explode | 17-07-09

De commentaren zijn gesloten.