26-10-09

Stokje

hey bloggers,

Ja, de inspiratie was (en is?) even helemaal weg. Vandaar de bijzonder karige posts de laatste paar weken. Hoe dikwijls ben ik niet thuisgekomen en dacht ik, ik moet dringend nog eens iets posten? Vaak, maar het kwam er nooit van omdat de inspiratie wegbleef. Maar omdat jullie mij niet helemaal zouden vergeten, pak ik geheel op vrijwillige basis een stokje op die ik de laatste tijd op verschillende andere blogs zag passeren: vertel 10 dingetjes over jezelf. Ideaal om iets te posten, de inspiratie wordt op een dienblaadje aangeboden. Dus bij deze :)

1. Ik heb een heel raar smaakpatroon. Wat warme maaltijden betreft, lust ik letterlijk bijna alles. Alle groentes, warm of koud, vlees, vis, vegetarisch, aardappelen, rijst, ... Alles lust ik. Er zijn natuurlijk bepaalde dingen die ik minder graag eet, maar op warme-maaltijdgebied (mooi woord hé :) ) zijn er geen dingen die ik écht niet lust. Wat ik helemaal niet lust, is kaas. Ik haat kaas! In spaghetti of croque monsieurs mag er kaas zitten... zolang ik die niet smaak :) Een kaaspla is mijn grootste nachtmerrie, ik kan het zelfs niet hebben dat ik kaas ruik of dichtbij me heb staan als ik eet. Bah bah bah!

 

2. Ik ben meestal enorm gestructureerd. Vooral op gebied van nota's maken bvb. Alles is in puntjes met onderpuntjes gegoten. Bovendien heb ik een enorm mooi handschrift schijnt het, vandaar dat ik altijd de taak op mij geschoven krijg om verjaardagskaartjes voor vrienden of iets dergelijks te schrijven. Het feit dat ik er bovendien ook altijd nog in slaag om iets origineels op zo'n kaartje te schrijven, is ook een pluspunt.

 

3. ik rij verschrikkelijk graag met de auto. Vooral met de mijne dan, want ik heb nog nooit in een autozetel gezeten die zo goed zit als die in mijn auto. Ik overweeg serieus om, als ik van wagen verander, de zetels te demonteren en die om te vormen tot relaxzetels. Autorijden is voor mij altijd ontspannend, zelf al sta ik ergens in de file. Cruisen op de snelweg, met goeie muziek... Zit zeker en vast in de top-5 van dingen die ik het allerliefste doe.

 

4. Ik heb een hekel aan kreuken of ezelsoren. Ik kan het echt niet hebben dat iemand kreuken maakt in een boek van mij. Zelfs van een tijdschrift kan ik dat heel moeilijk verdragen. Het is nu niet zo dat ik me kwaad maak als iemand mijn humo kreukt, maar ik heb het absoluut niet graag. Het gaat zelfs zo ver dat ik een tijdschrift niet meer lees, omdat het gekreukt is. 

 

5. Verliefdheid link ik aan wachten op Godot. Het wachten op iets (wederzijdse liefde) dat er toch nooit komt. Ik weet niet wat het is om verliefd te zijn op iemand, terwijl diezelfde persoon verliefd is op mij. Het resultaat na ruim 28 jaar op deze aardbol is dan ook logisch: ik heb nog nooit een relatie gehad. Meer zelfs, ik heb nog nooit een meisje gekust. Passioneel vrijen, relationele problemen, je door die iemand speciaal voelen, wakker worden naast iemand, toekomstplannen uitbouwen, je lief verrassen of zelf verrast worden, je schuldig voelen na een stomme ruzie, iemand die in je oor fluistert dat ze van je houdt ... het zijn allemaal dingen die ik nog nooit persoonlijk ervaren heb. Ik ken het alleen van zien, van observatie en van films. Ik heb een enorm inlevingsvermogen, maar ik vrees dat mijn fantasie de realiteit aan geen kanten benadert. Het heeft mij enorm hard gemaakt, net omdat ik er altijd en overal mee geconfronteerd wordt. Het verteert me, het tast mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen aan, het slaat me van tijd tot tijd zo murw dat ik hoegenaamd niet meer weet wat ik nog kan doen om mijn gedachten te verzetten. En toch heb ik nog altijd een enorm meelevende, empathische kant. Toch kan ik, ondanks dat verschrikkelijke gevoel dat mij al jarenlang in zijn greep houdt, oprecht blij zijn als ik een verliefd koppeltje zie. Ik en een rare gast.

 

6. Ik heb een hekel aan mensen die luidop zeggen dat ze een mop gaan vertellen. Dan probeer ik er altijd van onder te muizen: dan moet ik plots naar het toilet, doe ik alsof mijn gsm gaat of pak ik het eerste het beste meisje vast en draai ze binnen. Dit laatste is geen waar hé, zie puntje 5 (gefocust blijven mensen!). Moppen bevinden zich vaak in de regionen waar figuren als Geert Hoste, Ben Crabbé en de scenarioschrijvers van FC de kampioenen en Sketchup zich bevinden: namelijk in een humorloos milieu. Humor is voor mij gevat uit de hoek komen, met een korte zinsnede ogenblikkelijk inspelen wat er rondom jou gebeurt. Mocht ik meedoen aan van die rapbattles, ik denk dat de meeste huilend naar huis zouden gaan. Ik stoef niet graag over mijzelf, maar humor is verdomme toch een kwaliteit die ik bezit. Ik heb er misschien zelfs teveel van.

 

7. Ik heb een gloeiende hekel aan nerveuze, oncontroleerbare mensen die te pas en te onpas met armen en benen staan te zwaaien, zich constant overal krabben, die met de voeten zwaaien als ze in een zetel zitten, geen minuut stil kunnen zitten op een stoel of een sofa, die constant balpennen in- en uitklikken als ze niet schrijven, die altijd en overal met de vingers zitten tokkelen. Daarnaast heb ik zo mogelijk nog een grotere hekel aan mensen die onnodig veel geluid produceren tijdens het eten of drinken, met hun mond vol spreken zodat je vanalle kanten aangevallen wordt door resten half gekauwd voedsel of het nodig vinden hun mond open te houden tijdens het kauwen zodat ik live de circulatie van het voedsel mee kan volgen. 

 

8. Ik hou van kinderen, maar niet van babies. Of nee, ik hou van kinderen vanaf een jaar of 5. Of nee, laat ik het zo stellen: kinderen die al besef hebben van hun omgeving, zeg maar. En op voorwaarde dat het rustige kinderen zijn. En schattig. En pienter van geest. Eerlijk gezegd: ik hou maar van misschien 5 tot 10% van alle kinderen. De rest vind ik irritante, vuile, domme wezens. 

 

9. Ik vind het spijtig dat ik geen instrument kan spelen. Vroeger sprak me dat ook hoegenaamd niet aan. Bovendien is onze familie helemaal ook niet muzikaal, dus vandaar werd het ook al niet gestimuleerd. Enkele jaren geleden maakte ik me wel eens de bedenking: tiens, ik wou dat ik gitaar kon spelen. Dat lijkt me gewoon fijn om te doen. Ik zal er wel niet bij zingen, want dat kan ik niet. Maar als ik heel eerlijk ben, zou ik het liefst van al basgitaar spelen. Want laat ons eerlijk zijn: de coolste gast van een band, is altijd de bassist hé.

 

10. Ik ben niet echt een borstenmens. En ook geen billenmens. Nee, ik ben een buikmens. Natuurlijk zeg ik geen nee tegen mooie borsten en billen, maar ik vind een buik altijd veel leuker om te bekijken. Geen idee waarom eigenlijk, het is gewoon zo. Navelstaren heeft voor mij een heel andere betekenis dan degene in de woordenboeken. Hoewel, staren heeft een pejoratieve bijklank. Het is niet dat zo dat mijn speekselproductie te vergelijken valt met een doorsnee Sint-bernardhonds tijdens een epileptische aanval bij het aanschouwen van een mooie meisjesbuik. Maar ik vind meisjesbuiken gewoon leuk om te zien, ook al is er maar 1 of 2 cm van zichtbaar. Het enige waar ik niet zo van hou, zijn navelpiercings. Nooit echt gesnapt waarom iemand zo nodig een staaf metaal door zijn of haar lichaam wil jagen, maar goed. Iedereen moet doen waar hij of zij zich het best bij voelt natuurlijk :) Het is mijn persoonlijke smaak gewoon.

 

Voila, 10 puntjes zie. ik ben waarschijnlijk nog heel wat curiositeiten vergeten te vermelden, maar de meeste daarvan beschouw ik waarschijnlijk zodanig vanzelfsprekend, dat ik ze niet eens meer al curiositeit beschouw. En aan de andere kant, als je je volledige zelf in slechts 10 puntjes kan samenvatten, dan stel je waarschijnlijk niet veel voor. Nee, aan boeiende mensen ontdek je altijd nog nieuwe dingen. Zelfs al ken je ze al decennia lang. 

Groet,

Tom

21:12 Gepost door Tom in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

tof dat je terug bent
grtz
van een kaasliefhebbende, ongestructureerde, kreukenmakende meid die in bezit is van een sporadisch spastisch ledemaat ;)

Gepost door: escapegrl | 27-10-09

Awel Tom, ge hebt dat stokje goed gebruikt! :-)
Ik blijf het leuk vinden zo'n dingen te lezen bij anderen. Kom alleen niet te kort bij me zitten, want ik ben vaak nogal nerveus en zwier dan nogal veel met armen en benen...
Groetjes

Gepost door: Breeg | 27-10-09

hehe, ja ik heb niets tegen sporadisch zwaaiende ledematen hoor. Maar van sommigen is het zo erg dat geen minuut op een stoel of in een sofa kunnen zitten zonder 3 keer van positie te wisselen of om de 5 minuten recht te staan en wat te gaan halen bvb. Heel plezant als je bvb naar een film kijkt die anderhalfuur duurt...

En dan ben ik iemand die daar dan nog begint op te letten, en dan wordt het nog des te irritanter hé :D Dus ik heb het niet over sporadische spastigheid hoor, maar sommige mensen doen dat continu. Geloof me, er zijn er een paar heel dicht in mijn naaste omgeving, it drives me crazy!

Gepost door: Tom | 27-10-09

Punten 2 & 4: mietje :)
Punt 10: daar zwijg ik over cos that would be too much info :)

Gepost door: Nina | 27-10-09

Leuk Tommeke dit eindelijk weer eens allemaal van jou te kunnen lezen. En ja, die navelpiercing hè, je weet, ik heb er eentje, maar gelukkig is mijn buik er niet door misvormd haha.Als ik eens je zou ontmoeten , mag je proberen hoe het is een meiske met een piercing te kussen haha.

Liefs
Danique

Gepost door: Danique | 30-10-09

Hi Tommeke, 'k daar zelfs een nieuwe nu, right from London.... ;)

Gepost door: Danique | 02-11-09

De commentaren zijn gesloten.