12-11-09

Happy song stokje!

hey, 

een stok van Breeg gekregen met als opdracht: geef 5 liedjes die je dag kleuren of waar je happy van wordt. Ik ga toch voor het happy-gedeelte gaan, want hoe mooi Joy Division, The Cure of Sisters of mercy mijn dag soms ook kleuren, écht happy zijn ze niet hun liedjes. Vandaar, in willekeurige volgorde 5 songs die mij altijd happy maken wanneer ik ze hoor. (Met dank aan mijn iTunes lijst :) )

 

1. Kort, krachtig, opzwepend en een even grappige clip! Ja, bij deze plaat hou ik me absoluut niet in met meezingen. Zelfs heel vroeg in de morgen, in de duisternis, door de regen op weg naar het werk slaagt deze plaat er altijd in om mij meteen zin in de rest van de dag te geven. 

 

2. Ja, als rasechte West-Vlaming moet ik hier toch op zijn minst ook een liedje van iemand heel dicht uit het gebuurte zetten, namelijk ut de stad van bustels en skoen: Izzegem! En de keuze is zo moeilijk, want al lig ik nog elke keer strijk van de briljante teksten van 't hof van Commerce, toch kies ik voor 'Niemand'. Lief, opgewekt, ja je kunt het zelfs enige romantiek toedichten 

"Ik hoop dat het nooit zover zal komen, maar mocht het ooit gedaan zijn tussen ons

ga ik me bezig houden met alles op te sommen dat ik mis en dat zorgt voor mijn blues.

Het zal een boek zijn met de kleinste letters in, op telefoonboekenpapier gedrukt,

En als je hem ooit zou willen lezen, meisje toch, dan wed ik dat dat jou nooit lukt"

Schoon toch hé? :) ('t klinkt wel veel mooier in het West-Vlaams vind ik ;) )

3. De derde groep vocht in de jaren '90 een verbeten verbale oorlog met de broertjes Gallagher uit van Oasis. Ondertussen is Oasis ook al dood en begraven, net zoals deze groep (hoewel er nog een kleine opleving was dit jaar). Iedereen kent ze van het snoeiharde Song 2, maar eigenlijk brengen ze alleen superopgewekte muziek. Ik zou er hier zeker 10 kunnen zetten die mij een enorme smile geven, maar dat kan natuurlijk niet. Geniet van deze groep, geniet van muziek-duizendpoot Damon Albarn (het brein achter The Gorrillaz, die ook het ene happy liedje aan het andere breiden...

 

4. Hoezo, de jaren '80 zijn dood? Niet volgens deze mannen: fout, compleet over the top en een gigantische eendagsvlieg maar wat blijf ik dit een fantastische happy plaat vinden :)

 

5. Zomers. Telkens ik volgend liedje hoor heb ik zin om uit te gaan. Uit 'Anyway the wind blows', een zalige film met misschien de beste soundtrack ooit gemaakt. 

 

 

Het is natuurlijk heel moeilijk om er 5 liedjes uit te pikken natuurlijk. Ik word ook vaak heel blij van 'De Mens', Gèsman, Johny Turbo, Arsenal, Morcheeba, Blackbox Revelation, ... Ik word van heel erg veel muziek blij eigenlijk!

Met gaarnte geef ik graag dit stokje door aan Nina, Lafillesurleweb, Trits, Escapegirl en Danique. Dames, laat jullie maar gaan als jullie zin hebben :)

Groet,

Tom

20:38 Gepost door Tom in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

I did, zie bij mij Tom!

Gepost door: Danique | 13-11-09

Hoera voor Weezer!! En hoera voor Tom, dat hij dat nog eens oprakelt!

Gepost door: Nina | 14-11-09

Graag gedaan Nina :) Je hoort ze niet zo heel vaak, maar ze zijn toch altijd wel ergens aanwezig op de achtergrond met een schitterende oorworm! :)

Als je nog niet weet wat gekocht voor mijn Nieuwjaar ofzo, een CD-tje van Weezer mag altijd hihi :D

groet,
Tom

Gepost door: Tom | 14-11-09

mooi lijstje!
en eveneens blij van nog eens Weezer te horen :)

Gepost door: escapegrl | 15-11-09

Ok; stuur uw adres door en het ligt in uw brievenbus tegen 2010! :)

Gepost door: Nina | 16-11-09

De commentaren zijn gesloten.