17-11-09

Kleine jongetjes worden groot... toch?

decoration

 

 

Wie heeft er als kleine jongen nooit met autootjes gespeeld? Niet veel denk ik. Zelfs heel wat meisjes vonden dat wel eens leuk van tijd tot tijd. Ik heb er in ieder geval uuuuuren mee gespeeld. Wat zeg ik? Dagen, weken, maanden... dat benadert het waarschijnlijk beter. Op het aanrecht en op het tapijt rond de eettafel in de woonkamer, dat waren mijn geliefkoosde plekjes. Wat was ik toch een heerlijk kind. Het enige wat ik nodig had waren mijn matchboxkes, Hotweels... En daar was ik een hele vakantie mee zoet. Meer had ik niet nodig. (Wat eten en drinken nagelaten dan).

Zo vond ik het ook heerlijk om op zondagmiddag, net voor we op bezoek gingen naar mijn grootouders, een kwartier vroeger al te vertrekken en een vervolgens in de auto op de oprit achter het stuur gaan zitten. En maar fantaseren dat ik op dat moment met de bronskleurige Opel Kadet (ja, brons was toen nog een hip autokleur) ergens aan de rivièra aan het cruisen was. Helaas sloeg het stuur meestal direct in het stuurslot. Maar het gevoel van een stuur in de hand was al genoeg. Aan de pedalen kon ik nog lang niet, en maar best ook. Een vader die nooit de handrem optrekt -maar de auto enkel in versnelling op de afhellende oprit laat staan - in combinatie met een ingedrukt koppelingspedaal zou wel eens mindere gevolgen gehad kunnen hebben.

Maar goed. Ondertussen heb ik al een flink aantal jaren mijn rijbewijs: een roze formulier met een pasfoto van mij op. Een van toen ik 16 was overigens. Gegarandeerd grote pret bij de eerste rijbewijscontrole - Bent U dat, meneer? Misschien tijd voor een nieuw pasfotootje - en een papiertje dat ik ook liefst laat zitten als we op café eens in een gekke bui beslissen pasfoto's op officiële documenten te showen. En ook al ben ik nog altijd stapel op mijn huidige Milanese karakterbak, toch kwijl ik nog vaak bij het aanschouwen van ander leuk speelgoed. Best dat een Alfa Romeo Brera nog altijd zo'n uiterst zeldzame verschijning is op de weg, anders had ik waarschijnlijk al lang versleten nekwervels van achterom te kijken. En uitdrogingsverschijnselen door het overmatig speekselverlies en het salvo spontane zaadlozingen in de broek. Maar ik wil er één. Maar ik wil mijn huidige ook niet kwijt... Ah, het leven is zo oneerlijk. Precies zoals vroeger: ik kon nooit autootjes genoeg hebben :)

Maar goed, ik had nog een bon liggen van mijn verjaardag die ik moest verzilveren. En hoewel het misschien wijzer, nuttiger en verstandiger was die aan een slipcursus te besteden, ben ik toch gezwicht. Het vlees is zwak. De honger te groot. De droom te onvervuld. Met als gevolg: deze jongen gaat eens lekker ecologisch onverantwoord bezig zijn voor een groot uur in het Brugse, zo halfweg december. Deze jongen gaat een uur met een Ferrari rondsjeezen. Oeh, ik vind het nu al spannend! Mijn cuore sportivo slaat al sneller...

groet,

Tom

19:53 Gepost door Tom in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Cool! Waarom wijs, nuttig of verstandig zijn als je een uurtje met een Ferrari kan gaan cruisen??? :-)

Gepost door: Breeg | 18-11-09

Naaaaah. Zegt me niets. Een rit in Kens roze auto zou me meer kunnen bekoren, daarentegen!

Toch veel plezierrrrr :D

Gepost door: Lentesneeuw | 19-11-09

zozo een ferrari... mjamja

Nu eerlijkerwijs zou ik ooit wel eens zo snel ik kan willen rijden, maar of dat nu met een ferrari is, of met de oude bolide thuis, dát maakt me dan weer eens geen zak uit.

Geniet ervan, ik wacht alvast op een verslag :)

Gepost door: escapegrl | 19-11-09

Jeeee. jij bent echt wel een ventje hè, heel veel plezier. rij niet de wereld uit! (en 1 op 4 of zo???)

Gepost door: Danique | 20-11-09

Kleine meisjes worden ook groot. Jaloers!!!

Gepost door: Trits | 25-11-09

zeg wat ik me nu afvraag: hoe was het in de ferrari? en hoeveel mitjes heb je al dan niet overhoop gereden?

Gepost door: escapegrl | 17-12-09

en hoe wast uiteindelijk geweest willen wij weten??? :)
ook al een tijdje geleden dat je geblogt hebt :o
goede voornemens voor het nieuwe jaar voor ons beide: meer bloggen aja!

Gepost door: Maxie | 19-12-09

Binnenkort update, beloofd :) Nog twee dagen werken, en dan heb ik ook vakantie. En ja, een blogpauze van een goeie maand kan wel eens deugd doen en levert weer wat inspiratie op :D

tot gauw!

groet,
Tom

Gepost door: Tom | 19-12-09

Update?

Gepost door: Danique | 02-01-10

De commentaren zijn gesloten.