07-01-10

Ja, en nu serieus...

Ja, nu serieus ja. Allé, hoe is een mens nu verondersteld om zijn goeie voornemens voor het nieuwe jaar ten uitvoer te brengen, als van alle kanten stokken in de wielen worden gestoken? Stokken, in de vorm van sociale druk dan. Ik heb het dan voornamelijk over voornemen nummer 5 uit mijn lijstje: 'niet aankomen'.

Niet aankomen! Want laat ons eerlijk zijn, gewicht verliezen doet bijna niemand. Of toch niet zonder overdreven veel moeite. Of niet zonder liposuctie, maagringverkleining of kanker. Nee, niet aankomen leek mij dan ook een mooi en realistischer voornemen dan 5 kilo vet kwijtspelen. Zie hier het resultaat van 4 dagen werken:

- Maandag: Collega H. brengt heerlijke zelfgebakken wafeltjes mee van zijn vrouw. En niet enkele, nee, een zak. Om maar te zeggen: hoe duchtig er ook in de zak gegrabbeld wordt, hij is nog niet helemaal uit.

- Maandag: 2 andere collega's komen rond met een praline. Zomaar, om het nieuwe jaar in te zetten.

- Dinsdag: Leverancier R. komt toe met een doos pralines voor onzen dienst. Een halve kilo, op te fretten door 8 personen.

- Dinsdag: Collega J. komt rond met truffels, om het nieuwe jaar goed in te zetten.

- Woensdag: Collega S. verjaart. Twee dozen met zo'n assortiment koekjes. Ja, we zitten met veel volk op onze bureau, maar na het trakteren van de volledige bureau, schiet nog 1 volle doos over. En ja, per 10 keer dat ik aan het bureau van collega S passeer, neem ik 1 koekje mee. Maar ik passeer er 50 keer per dag... goddammit! Ik ben zwak!

- Woensdag: Leverancier I. komt toe met twee taarten om 3 koningen te vieren (je weet wel, zo'n taart met een boon in en wie die heeft mag met een kroon op zijn kop gaan zitten). Twee taarten, waar 10 stukken van gesneden konden worden. Voor diezelfde 8 man van daarnet...

- Donderdag: Ondergetekende komt de berging binnen en ziet toch zijn ontzetting dat er geen bananen en mandarijnen liggen. Dus, geen banaan en 2 mandarijnen om gedurende de dag op een gezonde manier naar binnen te spelen. En er schiet nog taart over. En pralines. En wafeltjes. En veel koekjes... 

Zeg nu zelf, lieve bloggers, dat is toch niet serieus?

groet,

Tom

19:33 Gepost door Tom in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

karakter tonen!! grr

:p ik moet spreken

denkt aan onze kreet: volvemus! wij rulen in het weerstaan van de culinaire verleidingen, maar dat laatste moet ge er maar zelf aanbreien in het latijn :p

Gepost door: Maxie | 07-01-10

Damn. En ik zat daarnet nog te denken: hmmmm, 'k heb gelijk goesting in iets zoets.
Januari is sowieso dweilen met de kraan open, wat dat betreft!

Gepost door: Lentesneeuw | 07-01-10

Eik ocharme! Ge zou er mij geen plezier mee doen, al dieje suiker, brr, mijn maag draait al...En ja, ik ben héél blij dat ik absoluut geen zoetekauw ben :)

Gepost door: Nina | 08-01-10

@Nina: ik ook niet echt. Kzal thuis bvb zelden of nooit een pak koeken opendoen ofzo. Maar als je de kat bij de melk zet natuurlijk... :)

Gepost door: Tom | 08-01-10

mmm koekjes, ik zou daar zo hard niet kunnen afblijven!

Gepost door: escapegrl | 09-01-10

De commentaren zijn gesloten.