09-01-10

Questions

hoiz,

omdat ik natuurlijk mijzelf opgelegd heb om wat regelmatiger te bloggen, laat ik geen kans liggen om een blogje te schrijven. Vandaar dat ik eventjes deze vragen gepikt heb van Lafillebacksurleweb die, de waarheid heeft haar rechten, het schaamteloos van iemand anders gepikt heeft. Maar dat doet helemaal niks ter zake natuurlijk. Dus mensen die hun enthousiasme om dit lijstje voor hunzelf eens in te vullen niet kunnen temperen, feel free om het hier ook straffeloos te pikken. Ik zal niet boos zijn.

decoration

Wat deed je in 2009 dat je nog nooit eerder deed?

Goh, een moeilijke vraag. Vast heel veel dingen, maar nu niet meteen zo spectaculair dat ik er mij meteen 27 voor de geest kan halen. Euhm, met een Ferrari rijden is er één van bijvoorbeeld. En verder? Zomaar zonder reden beginnen roepen aan de toog van een café, waardoor iedereen mij aanstaart (fun!!!). Mij moeten bezig houden met fans, die denken dat ik 'dendienen van tv ben'. Soms geestig (filmfestival Gent), soms minder geestig (in een volle winkelstraat). Oh, en met de auto rondrijden op de speelplaats van mijn middelbare school. Die is nu afgebroken en doet voorlopig dienst als parking. Wel vreemd, waar vroeger iedereen aangemaand werd om af te stappen van de fiets éénmaal de groene poort gepasseerd, kun je nu gewoon met de wagen doorrijden zonder dat je ter verantwoording geroepen wordt... Getuige geweest op een (burgerlijke) trouw. Een kostuum op maat laten maken.

Heb je je goede voornemens waargemaakt en heb je er dit jaar opnieuw gemaakt?

Ik ben niet echt een 'goeie voornemens'-mens, maar degene die ik heb gemaakt heb ik niet waargemaakt. Ergens had ik mij tot doel gesteld om een eigen stulp te zoeken tegen eind 2009. En aan de andere kant, zo'n dingen moet je nu ook niet snel-snel beslissen. Dit jaar heb ik er opnieuw enkele gemaakt (zie een van mijn vorige blogs). We zullen over een goed jaar eens zien welke ik verwezenlijkt heb, en welke niet hé :)

Is er iemand in je omgeving bevallen?

Ik ben 28, dus dan moet ik er geen tekening bijmaken toch? Een heel deel van mijn vrienden bevalt om ter hardst! En in de familie zijn ook enkele neven en nichten van mij vader of moeder geworden.

Is er iemand uit je omgeving overleden?

Tuurlijk zijn er wel mensen overleden die ik ken, maar niet uit familiekring of vriendenkring. 

Welke landen heb je afgelopen jaar bezocht?

Euhm, ik denk niet dat ik in 2009 in het buitenland geweest ben. Of misschien Nederland, dat zou wel kunnen. In ieder geval niet op reis of voor lange tijd :) 

Wat wil je in 2010 dat je niet in 2009 had?

Meer positieve trekken van mij laten zien en gebruiken in mijn dagelijkse leven. Soms veel minder rekening houden met mijn omgeving en voor de volle 100% in de richting gaan waar ik instinctief van voel waar ik naar toe moet. Mijn ratio iets minder laten werken, veel minder analyseren en mij meer smijten in dingen waarvan ik niet volledig weet waar ik zal uitkomen (hoewel, zo'n dingen zijn puur karakterieel en kun je moeilijk veranderen of jezelf opleggen. En terwijk ik dit laatste schrijf, bemerk ik dat ik wééral aan het analyseren ben... )

Welke data uit 2009 staan in je geheugen gegrift?

Goh, geen enkele eigenlijk. Ik ben niet écht een data-man. Gebeurtenissen blijven wel plakken, maar data niet.

Wat was je grootste verwezenlijking van 2009?

Heel veel mensen aan het lachen brengen. 

Waarin heb je vaakst gefaald?

Gewoon genieten van het moment. Zonder het te bezoedelen met analyses of mezelf door bepaalde gedachtes in 1 seconde volledig de put in te manoeuvreren. 

Ben je ziek geweest, of gewond?

In ieder geval niks ernstigs. Oja, twee dagen thuisgezeten met een keelontsteking. Dat waren mijn eerste ziektedagen sedert ik werk (al 6 jaar ondertussen).

Wat is het beste dat je gekocht hebt in 2009?

- mijn kostuum

- Dubbel-CD 'The best of Joy Division'

- Ticket Pukkelpop vrijdag. Optreden van Blackbox Revelation daar staat zonder enige twijfel in de top-5 van beste optredens die ik ooit zag (en dat zijn er enkele honderden al door de jaren heen)

- Ticket Focus Filmdag 

Waar ging het meeste van je geld naartoe?

- Bankrekening

- Hobbies en ontspanning (optredens, festivals, CD's en DVD's, avondjes uit,...)

- Kledij

- Andere mensen (traktaties, cadeautjes, taxi-service, ...) Wel altijd met de glimlach.

- Auto (brandstof, onderhoud, verzekeringen, ...) 

Waar was je heel enthousiast over?

- Leuke, lieve, aangename sms-jes zonder speciale aanleiding

- Blackbox Revelation op Pukkelpop

- Spontane, ongeplande avondjes of activiteiten die uitgroeien tot heel fijne tijden die je nog weken een warm gevoel bezorgen.

- De inrichting van het huis van mijn broer en zijn (ondertussen) vrouw.

- De speeches van Patrick natuurlijk! En over Patrick zelf! (Ja Maxine, je laat weer een kans liggen é. En je dan afvragen waarom Patrick mij zo graag heeft, ondanks al je charmes :) )

Welk nummer zal je altijd aan 2009 laten denken?

- Zowat de hele setlist van BBR op Pukkel

- Mykonos van Fleet Foxes

- Rex van Customs

- Heads will roll van de Yeah Yeah Yeahs in de A-Track remix

- Envoi van Absynthe Minded

- Het nummer 28 (ik was 28 in 2009 :) )

Was je in vergelijking met 2008

a/ blijer of triester? Algemeen: iets blijer. Hoewel er natuurlijk ook nog héél erg veel triestige en éénzame periodes in 2009 waren.

b/ dikker of dunner? Euhm, mijn gewicht varieert natuurlijk een beetje van seizoen tot seizoen. Maar algemeen ben ik niet verzwaard. Net zoals in 2008 altijd rond de 80kg (+/- 2kg)

c/ rijker of armer? Rijker, op bijna alle gebied: financieel, qua ervaringen, qua levenswijsheid, ... Alleen op liefdesgebied ben ik niet rijker geworden. En armer kan al niet, dusja, no sweat zeker? :)

Wat had je graag meer gedaan?

Uitgegaan van mijn eigen sterkte, initiatief genomen, genoten, gereisd, passionele momenten beleefd, musea bezocht, naar de cinema geweest, mezelf ontwikkeld, ...

Wat had je graag minder gedaan?

Mezelf geanalyseerd, gepiekerd, getwijfeld aan mezelf, naar de Kinepolis geweest (maja, je hebt geen keus op het filmfestival hé :) ) ...

Wat deed je met met kerstavond?

Gegeten (heel goed gegeten!) met familie, in de volledig verbouwde woning van mijn nonkel. Kerstmis en instuif in één :) 

Ben je verliefd geworden in 2009?

Nee, helaas niet nee. 

Wat was je favoriete televisieprogramma?

TopGear (BBC, niet de herhalingen op Canvas), De Pappenheimers, De slimste mens ter wereld, Formule 1-uitzendingen op RTBF, Zalm voor Corleone, That 70's show, South Park, Reno 911, Extras, Family Guy, ... Wat een lijst zeg, en dat voor iemand die gemiddeld misschien anderhalf uur per dag tv kijkt :) 

Wat was het beste boek dat je gelezen hebt?

Porsche 917: The undercover story - Godron Wingrove 

Een boek over de ontwikkeling en de techniek van één van mijn meest favoriete racewagens uit de geschiedenis: de Porsche 917

Wat was je favoriete film van het jaar?

Ik ben, op het filmfestival na, amper in een cinemazaal te zien geweest in 2009. Zot :s De beste film voor mij dit jaar was 'Eyes wide open' van Haim Tabackman. Tevens ook de grote winnaar van het filmfestival in Gent dit jaar. 

Wat heb je gedaan op je verjaardag en hoe oud werd je?

28 en op mijn verjaardag heb ik gewoon gewerkt, zoals dat wel meer gebeurt op een weekdag. Wel een klein, maar leuk feestje thuis in het weekend. 

Wat hield je mentaal gezond?

Vrienden (zowel reëele als virtuele vrienden). En ontspanning.

Van welke celebrity was je in 2009 het zotst?

Erika Van Tielen. Haar interview in de Humo greep me écht naar de keel! Zo open, zo eerlijk, zo herkenbaar op sommige punten. Beangstigend bijna. Enja, na haar ravissante passage in de slimste mens is de vlam weer helemaal aangewakkerd natuurlijk. Wat een vrouw :) 

Wie heb je gemist?

De liefde van mijn leven: de soulmate naast me, die me vergezelt in het leven en waarvan je in elke vezel van je zenuwstelsel en in elke cel van elk orgaan voelt en weet: 'Ja, dat is ze. Zij, en niemand anders' 

 

groet,

Tom

 

 

 


 

17:01 Gepost door Tom in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

spontane bedenkingen: Dendienenvantv?

Niet in het buitenland geweest op een heel jaar? Woww...

Heads will roll in de A-Trak remix is zó 2009!

Gepost door: escapegrl | 10-01-10

Een mooi insight postje Tom! Liefde komt!

Gepost door: Danique | 11-01-10

die laatste paar zinnetjes grijpen mij pas naar de keel! zo mooi. ze komt HEUSSSS

we gaan vooral eens tenvolle onzelf wezen in 2010 :p nog meer dan we al deden, ist goe??

Gepost door: maxie | 11-01-10

@Escapegirl: die 'BV'-toestanden doe ik in een volgend blogje wel eens uit de doeken.

@Danique: ze is welkom :)

@Maxie: Volledig goed! :)

Gepost door: Tom | 11-01-10

De commentaren zijn gesloten.